
Aliağa Amatör Balıkçılar ve Su Sporları Derneği olağan (ALDER) genel kurulunu yaptı.
Genel Kurul'da Dr. Cantaş Şirin ve yönetimi yeniden oybirliği ile göreve getirilirken, genel kurul tarafından 'Onursal Başkan' unvanı verilen Halis Tok'un bu unvanının geri alınması da kararlaştırıldı.
Başkan Şirin, Avcı Ramadan Mevkiindeki balıkçı barınağının derneğe tahsis edilmesi için son aşamaya gelindiği müjdesini de verdi.
149 üyesi bulunan Aliağa Balıkçılar ve Su Sporları Derneği (ALDER) olağan genel kurulunu yaptı.
Kongrenin Divan Başkanlığını Hüseyin Var yaparken, divan üyeliklerine Sami Kahraman, Mehmet Açıkbaş ve Mehmet Sulak seçildiler.
ADER Lokalinde açık havada yapılan kongreye; Pazar günü çok güzel bir hava olmasına rağmen balığa çıkmayan 100 civarında üye katıldı.
İKİ YILLIK FAALİYETLER
Dernek Başkanı Dr. Cantaş Şirin, iki yıllık faaliyetlerini kısaca özetlediği konuşmasında; üyelerinin bilinçli bir amatör balıkçı olması için eğitime önem verdiklerini ifade etti.
Şirin, “28 Aralık 2009 tarihinde üyelerin katılımıyla yemek düzenledik. 14 Aralık 2009 tarihinde 'Deniz Aciller' semineri düzenledik ve aktif katılımı sağlamak. 14 Mayıs 2010 tarihinde Çandarlı'da Sahil Güvenlik toplantısına aktif olarak katılım sağladık. 2010 yılında liman kameralarına döşenen aydınlatma direklerine takılan kameraların yeniden bakımının yapılması ve görüş mesafesinin artırılması sağlandı. Yine 17 Aralık 2010 tarihinde dernek üyelerinin yoğun katılımıyla geleneksel yemek düzenledik. 13 Aralık 2010 tarihinde yine üyelerimizin ve denizcilikle ilgilenenlerin eğitimi için seminer düzenledik. Liman çevresine çöp konteynırı konulmasını sağladık.” diyerek yaptıkları bazı etkinliklerden pasajlar anlattı.
ONURSAL BAŞKANLIK GERİ ALINDI
Daha önceki genel kurluda Derneğin kurucu üyelerinden ve Dernek Başkanlığı da yapılan Halis Tok'a verilen 'Onursal Başkan'lık unvanı verilen bir önerge ile iptal edildi.
OYBİRLİĞİ İLE SEÇİLDİLER
Kapalı zarf ile yapılan seçimlere Cantaş Şirin'in başkanlığında tek liste aday oldu.
Yapalan seçimlerde katılan tüm üyelerin oyu ile yönetim kuruluna; Cantaş Şirin, Naci Biçer, Mustafa Uygeç, Ferudun Özdinç, Ferhan Gürkan, Ahmet Gürür ve Ali Taşkın,
Denetim Kurulu Üyeliklerine isi; Şeref Kaymaz, Oktay Deniz, Serdal Akgün seçildiler.
TEKNE SAHİPLERİNE MÜJDE
Başkan Cantaş Şirin, 'Dilek ve Öneriler' bölümünde Aliağa'da yıllarıdır emniyetli ve sağlıklı bir barınak sıkıntısı çeken amatör balıkçılara bir de müjde verdi.
Avcı Ramadan Mevkii'ndeki barınağın Ulaştırma Bakanlığı'nca düzenlenerek kullanımı derneğe verilebileceğini söyledi.
Şirin “Şu anda barınmış olduğumuz liman ilgili bir gelişme var. Ulaştırma Bakanlığı, bulunduğumuz limana uygulamak istediği bir proje var. Ulaştırma Bakanlığı'nın bu uygulamak istediği proje Avrupa Standartlarında bir liman projesi. Aliağa Liman Başkanımız hazırlanan bu projenin bir pilot uygulama olduğunu belirttiler. Ve bu projeyi bizim barındığımız limana uygulanmasına kara verdiklerini, bunun için de yazışmaların başladığını belirttiler ” dedi.
İŞLETMESİ DERNEĞE VERİLECEK
Projenin inşaatının tamamlanmasıyla işletilmesinin Derneğe verileceğini belirten Şirin, “Demek oluyor ki; eğer bu proje gerçekleşirse içinde bulunmuş olduğumuz liman mevkisi işletmesi ve bakımı bize ait olmak üzere yapılıp teslim edilecek. Bunun içerisinde teknelerimiz bu güzel standart ve donanımla muhafaza edilip bu yönde bizlerin istek ve talepleri doğrultusunda diğer teknelerin onarımı içinde küçük bir yer yapılabilir. Bu projeyi inşallah gerçekleşir ümidi ile sizlere müjdeliyorum” dedi.
Derneğin faaliyetlerini duyurmak, yapılanları paylaşmak için bir basın komisyonu veya iletişim komisyonunun olmasını temennisinde de bulunan Şirin “Daha önceki yemeklerimizde duyurular yapmıştık. Bundan sonraki dönem içerisinde bizlerin tümümüzün aktif katılımlarının bekliyorum. Kendi içerimizde oluşturabileceğimiz gruplarla suna bileceğimiz projelerle bizlere destek vermenizi istiyoruz. Çünkü burada yönetim kurulu olarak biz şöyle görüyoruz ki; burada herkes bir yönetici, herkes bu grubun içinde zaten bunun aksini düşünen varsa biz ona küseriz” diyerek, önümüzdeki günlerde tüm üyelerin katılımıyla bir piknik organize etmeyi düşündüklerini ve bunu internet sitelerinde ve telefon mesajı ile duyuracaklarını sözlerine ekledi.