13 Ocak 2026, Salı

BU KEZ DE NEMRUT KÖRFEZİ'NDE YANGIN

12 Temmuz 2011, Salı Paylaş Gönderiyi Yayınla
BU KEZ DE NEMRUT KÖRFEZİ'NDE YANGIN Yangın bu sabah (11 Temmuz 2011) saat 09.00 sularında Nemrut körfezindeki limanlara giden yol üzerinde başladı. Yola atılan bir sigara izmariti veya cam kırıklarının otları tutuşturmasıyla başladığı sanılan yangın, rüzgarında etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı.
Yangına; İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa İtfaiye Gurup Müdürlüğü itfaiye araçları, Orman itfaiyesi ve  bölgedeki fabrikaların itfaiye araçları karadan, orman yangın söndürme helikopterleri de havadan söndürme çalışmalarına katıldılar.
Yangın, bölgede bulunan Aliağa Gümrük Muhafaza Müdürlüğü binası ile Ege Gübre  Fabrikası, İzmir Demirçelik Fabrikası ve bazı akaryakıt dolum tesislerinde tedirginlik yarattı.
Yangın, havadan helikopter ve karadan itfaiyelerin yaklaşık 3 saatlik bir çalışması sonucu saat 12.00 sularında kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlandı.
YOL KENARLARINDAKİ KURU OTLAR TEMİZLENSİN
İlkbaharda yağışların bol olmasıyla, büyüyen otların adeta yangına davetiye çıkarıldığını belirten vatandaşlar, yetkililerden işlek yol kenarlarındaki kuru otların biran önce temizlenmesini istiyorlar.
Yoğun kamyon ve tır trafiğinin yaşandığı Nemrut bölgesinde çalışan sürücüler, bu otların yola çok yakın olması nedeniyle egzozlarından çıkan bir kıvılcımdan bile tutuşarak bileceğini ifade ediyorlar.