13 Ocak 2026, Salı

AK Parti, Gazetecileri Unutmadı

13 Şubat 2015, Cuma Paylaş Gönderiyi Yayınla
AK Parti, Gazetecileri Unutmadı

Adalet ve Kalkınma Partisi Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, yerel basınla bir araya geldi.

Aliağa Kahve Deryası’ nda yapılan toplantıda AK Parti Aliağa İlçe Yönetimi ’10 Ocak Gazeteciler Günü’ kapsamında gazetecilere çeşitli hediyeler dağıttı.

AKP Aliağa İlçe Başkanı Akbulut, toplantıda; yerel basın, 2015 seçimleri ve gündeme dair birçok konuda düşüncelerini aktardı.

Yerel basınla olan dostane ilişkiden memnun olduğunu belirten Akbulut, 2000’lerden bu yana basın özgürlüğü anlamında AK Parti iktidarının olumlu işler yaptığını, günümüzde de daha özgür bir ortam oluştuğunu vurguladı.

Geçtiğimiz günlerde Fransa’da bulunan Charlie Hebdo adlı mizah dergisine yapılan kanlı baskını da değerlendiren Akbulut: ‘’ Dini, dili, rengi, ırkı her ne olursa olsun, basına yapılan şiddetin özgürlük noktasında baskı altında olmadığı bir ortam oluşursa, şeffaf haber anlayışı ortaya çıkacaktır. Türkiye’de AK Parti iktidarından önce paşaların ve hükümet toplantılarının olduğu yerlere basın mensupları alınmazken; AK Parti, medyaya açtığı özgürlük kapısı sayesinde basına verilen değerin arttığını görebiliyoruz. Bunun bugün de örnekleri mevcut. Halk Tv, Ulusal Tv gibi kanalların rahatlıkla hükümeti eleştirebildiğini görmekteyiz’’ dedi.

2015 seçimleri konusunda da konuşan Akbulut, seçimlerin AK Parti adına zaferle sonuçlanacağını belirtti ve ekledi: ‘’ Kamuoyu araştırmaları gösteriyor ki AK Parti yeniden iktidar olacak, halk için yapılan çalışmaların meyvesini alacağız ve yeniden iktidara geleceğiz. Biz de seçimlere 3-4 ay kala değil, Aliağa için her zaman çalışmalara devam ettik, edeceğiz’’ diyerek sözlerini noktaladı. (Tarık Demir)