Aliağa, ülkeyi etkisi altına alan soğuk hava dalgasının en fazla hissedildiği yerlerden biri oldu. Son zamanların en soğuk günlerini yaşayan kentte, termometreler -7 °'ye kadar düştü.
Yeni yılın ilk günlerinden itibaren başlayan ve etkisini artırmaya devam eden soğuk hava, denize yakınlığı ile bilinen liman ve sanayi kenti Aliağa'yı da etkilemeye devam ediyor. Hafta boyunca sıfıra yakın değerlerde seyreden sıcaklık, son 2 gecedir eksi derecelere geriledi.
Aliağa'da yaşayan bir çok vatandaşın ortak görüşü ise; alışık olmadıkları bu durumun sonlanması daha ılık ve yağışlı bir kış geçirme isteği yönünde.
Meteorolojiden yapılan açıklamada soğuk havanın hafta sonuna kadar süreceği belirtildi. (Tarık Demir)