13 Ocak 2026, Salı

TED ALİAĞA KOLEJİ SPOR KOMPLEKSİ AÇILDI

13 Mart 2014, Perşembe Paylaş Gönderiyi Yayınla
TED ALİAĞA KOLEJİ SPOR KOMPLEKSİ AÇILDI 1988 yılında hizmete açılan TED Aliağa Koleji Vakfı öğrencileri için yaptığı çok amaçlı spor salonunu hizmete açtı. Açılışa; İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kemalettin Dikici, Aliağa İlçe Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı, TED Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Börekçi, TED Aliağa Koleji Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı H. Deniz Komsuoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin yanı sıra veliler ve öğretmenler de katıldı. Çok Amaçlı Spor Salonu açılışından önce öğrenci velileri ile bir araya gelen TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu’nu ana sınıfı öğrencileri okula gelişinde çiçeklerle karşıladılar. Pehlivanoğlu, Ülkemizdeki eğitim sisteminden, dershanecilik ve özel eğitim kurumları ile ilgili bilgiler vererek, Velilerin TED ile ilgili tüm sorularını yanıtladı.
TED Eğitim Kurumlarının 86 yıllık bir Cumhuriyet kurumu olduğunu ve hiç bir şirkete, hiç bir holdinge, hiç bir düşünce kuruluşuna bağlı olmadığını yalnıca Atatürk ve O’nun kurduğu Cumhuriyete bağlı bir kurum olduğunu belirtti. Pehlivanoğlu, “Seçkin bir sivil toplum örgütü olarak Türk Eğitim Derneği, eğitim alanında sivil inisiyatifin etkinleştirilmesini, okul öncesinden yükseköğretime kadar tüm boyutlarda yaptığı eğitim çalışmalarını ülke çapında ve uluslararası düzeyde sürdürmeyi, uygarlık değerlerini koruma ve geliştirme çabasında etkin rol oynamayı hedefleyen çağdaş ve ilerici bir vizyona sahiptir” dedi.
Pehlivanoğlu, sorumluluklarının TED öğrencileri ile sınırlı olmadığını, Türkiye’de ki her çocuğun iyi eğitim almasının sorumluluğunu hissettiklerini belirtti. Türkiye’ de ki eğitim sistemini de eleştiren Pehlivanoğlu, Türkiye’nin eğitim alanında “projeler çöplüğü” olduğunu, TED okullarında görev yapmak için bu yıl 5 bin öğretmenin kendilerine başvuruda bulunduğunu ancak buna rağmen nitelikli öğretmen bulmakta zorluk yaşadıklarını söyledi.
TED olarak; ilkeli, çalışkan, cumhuriyet değerlerine bağlı öğrenciler yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Pehlivanoğlu, “Çocukların gerçek yaşamı okuldadır. Şu an bizim 22 bin öğrencimiz var. Biz akademik yeterliliklerden öte insan yetiştiriyoruz. Esas olan konu budur ancak birçok Anne-Baba daha çok akademik konularla ilgileniyor” diye konuştu.
Okullarda fiziki şartların akademik başarının en önemli belirleyicisi olmadığını belirten Pehlivanoğlu, “Bizim için önemli olan eğitimcinin iyi olmasıdır. Elbette fiziki şartlar önemli ama önceliğimiz eğitimin iyi olmasıdır” dedi.
Geleneksel eğitim verdiklerini söyleyen Pehlivanoğlu, “Biz mevcudu iyi yapmaya çalışıyoruz, iyi okul yoktur, iyi eğitimci, iyi öğrenci vardır” dedi. Lisan bilmenin de önemine değinen Pehlivanoğlu, dil bilmenin bu zamanda çok önemli olduğunu, iyi lisan bilen ve iyi bir birey yetişmek istediklerini ifade etti. Velilerin, ‘TED bir cemaat veya bir düşünce grubu ile ilgisi var mıdır? doğrultusundaki sorusuna Pehlivanoğlu “Biz yalnızca Atatürk ilkeleri doğrultusunda, Cumhuriyet değerlerinden yanayız ve bu doğrultuda eğitim veriyoruz. Biz, başkaca bir yandan değiliz. Bu güne kadar yandaş olanlar yok edildiler. Bugün yandaş olanlar yarın öbürgün yok olacaktır. Ama Cumhuriyet Devrimlerinden yana olanlar hep yaşayacaktır” dedi. Pehlivanoğlu, konuşmasını ardından katılanlarla birlikte TED Aliağa Koleji’nin kendi imkanları ile yaptığı Çok Amaçlı Spor Salonunun’nun açılış kurdelesini katılanlarla birlikte kestiler.
SALON’DA NELER VAR?

İçerisinde basketbol, hentbol, voleybol ve diğer salon sporlarının yapılabileceği 150 kişilik türbini ile yaklaşık bin metrekarelik bir alanda kurulu.