13 Ocak 2026, Salı

YORTANLI BARAJI'DAK ÇİFTÇİ EYLEM YAPTI

13 Temmuz 2007, Cuma Paylaş Gönderiyi Yayınla
YORTANLI BARAJI'DAK ÇİFTÇİ EYLEM YAPTI

İzmir'in Bergama ilçesinde su tutma havzası içinde Allianoi Antik Kenti'nin bulunması nedeniyle durumu tartışmalı olan Yortanlı Barajı'nda eylem yapan bir grup çiftçi, barajın kapağını kapattı. Yortanlı Barajı'nın su tutmasını isteyen 200 kadar çiftçi, bölgede eylem yaptı. Eyleme, İzmir Ziraat Odası Başkanı Sedat Köse, Bergama Ziraat Odası Başkanı Bedri Çakmaklıoğulları ile Bölcek, Göçbeyli, Ayazkent, Zeytindağ ve Yenikent belde belediye başkanları da destek verdi.
Yortanlı Barajı alanına gelen çiftçiler, bir kamyonetle getirilen büyük demir kapağı baraja yerleştirmek istedi.
Bölgede önlem alan Bergama İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin, girişimin yasal olmadığını belirterek uyarıda bulunması sırasında ziraat odaları temsilcileri ile belediye başkanları, kapağın kapatılmasına kadar bölgede bekleyeceklerini bildirdiler.
Kısa bir süre içinde Bergama Şoförler Odasına ait vinçle kamyonetin kasasından demir kapağı alan çiftçiler, bunu baraja yerleştirdiler. Baraja kapağın konulması sırasında eyleme alkışlarla destek veren katılımcılar dağıldılar.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi