13 Ocak 2026, Salı

TERÖRÜ LANETLEDİLER

13 Ağustos 2012, Pazartesi Paylaş Gönderiyi Yayınla
TERÖRÜ LANETLEDİLER
Milliyetçi Hareket Partisi Aliağa İlçe Teşkilatı Foça Deniz Üssü'ne giden servis otobüsüne yapılan hain saldırı sonucu 1 askerimizin şehit edilmesi üzerine terörü kınama yürüyüşü yaptı.

Geçtiğimiz gün PKK terör örgütünün Foça'da yaptığı hain saldırısında er Özkan Ateşli'nin şehit düşmesi ve 11 askerimizin yaralanması üzerine, Milliyetçi Hareket Partisi Aliağa İlçe teşkilatı, terörü kınama yürüyüşü gerçekleştirdi.

Yüzlerce Aliağalının katıldığı yürüyüş, MHP parti binası önünden başlayarak, Hükümet caddesi, Fatih caddesi ve İstiklal caddesinde yürüyerek demokrasi meydanın da toplandı. Yürüyüş sırasında, bayrak ve pankartlar açan Aliağalı vatandaşlar, "Türk, Kürt kardeştir, ayırım yapan kalleştir", "Vatan sana canım feda", "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Tayyip oğlunu askere gönder", "İmralı'yı basarız, Apo'yu asarız" şeklinde sloganlar attı.

Yürüyüş sonrası Demokrasi meydanında basın açıklaması yapan MHP Aliağa İlçe teşkilatı başkanı Serkan Acar, terör örgütünün gerçekleştirdiği hain saldırı sonucu şehit düşen Özkan Ateşli'nin acısını paylaştığını belirterek, ailesine ve Türk milletine baş sağlığı diledi. Acar, terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırıların ülkeyi bölemeyeceğini söyleyerek," Kahraman ordumuz ve Mehmetçik, nasıl ki dün "Çanakkale Geçilmez" dediyse emperyalist dünyayı Kutsal vatan topraklarından nasıl kovduysa, bugün yine aynı azim ve kararlılıkla; milletimizin dua ve desteğiyle terör belasını da yok edecektir. Döktüğümüz şehit kanları bin yıllık vatanımız için ödediğimiz bedeldir. Milletimizi birbirine sımsıkı bağlayan harçtır" dedi. MHP Aliağa İlçe teşkilatı başkanı Serkan Acar, "Nasıl ki, vatanımızı ve milletimizi bölmek isteyen, bebek katili terör örgütünü affetmiyorsak, yine gaflet ve dalalet içinde olanları da affetmeyeceğiz. Büyük atamız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu ve bizlere emanet ettiği milli devletimizi yaşatmak ve milletimizin birlik ve bütünlüğünü korumak için her türlü meşru müdafaayı yapacak, demokratik ve hukuki bütün haklarımızı kullanacağız. Türk düşmanlarına, emperyalizme ve bölücülüğe karşı en keskin cevapları veren bu şehirde tüm hemşerilerimizin ve sizlerin bu meseleye dikkatlerini çekmek istiyorum. Milletimize karşı yapılan sladırı ve hakaretlere karşı her türlü demokratik ve hukuki hakkımızı kullanacağımızın da bilinmesini istiyorum. Adı ve makamı ne olursa olsun ve kim tarafından destekleniyorsa desteklensin, Türk Milleti'nin düşmanları, milletimizin vicdanında ve hukuk karşısında hak ettiği cezayı görecektir" dedi. Acar, " Biz burada terörü, teröre destek verenleri lanetliyor ve sabrımızı sınamamaları konusunda uyarıyoruz. Vatanın bölünmez bütünlüğü ve milli egemenliği uğruna, yedi cihanı karşısına almaktan bir an bile geri durmayan Büyük Türk milletinin, bir avuç çapulcuya meydanı bırakacağını düşünmek, onlar için en büyük gaflet ve dalalettir. Tarih kitapları, buna yeltenenlerin mahfuz sonlarıyla doludur. MHP olarak da, meselenin vatan ve millet olduğu her durumda, siyasi ve gündelik kısır çekişmelere tevessül etmeden, milli bir sorumlulukla üzerimize ne düşüyorsa yapacağımızdan muhattaplarımız emin ve müsterih olmalıdır" dedi.