
Atatürk İlköğretim Okulu, sınıf öğretmenlerinden Filiz Çebi (46) yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek yaşamını yitirdi.
Çebi’nin cenazesi Cumartesi günü yıllarca öğretmenlik yaptığı Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen törenin ardından öğleyin Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrası Aliağa Kabristanı’nda toprağa verildi.
Atatürk İlköğretim Okulu, sınıf öğretmenlerinden Filiz Çebi (46) yakalandığı amansız hastalığa yenik düştü. Filiz öğretmen için Cumartesi günü önce yıllarca görev yaptığı Atatürk İlköğretim Okulu Bahçesinde, daha sonra da Merkez Camiinde kılınan cenaze namazı sonrası Aliağa Kabristanı’nda toprağa verildi.
Trabzon Hopa, Aliağa Karakuzu, Fatih ve Atatürk İlköğretim okullarında 20 yıldan bu yana sınıf öğretmenliği yapan Aliağa’nın öğretmenlerinden Filiz Çebi, yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek yaşamını kaybetti.
İki yıla yakın bir süredir tedavi gören Filiz Çebi, Cuma günü tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Filiz Çebi için Cumartesi günü önce yıllarca öğretmenlik yaptığı Atatürk İlköğretim Okulu önünde bir tören yapıldı.
Törende, birlikte görev yaptığı öğretmen arkadaşları, O’nunla ilgili anılarandan söz ettiler.
Okul Müdürü ve Eğitim-Sen Aliağa Baştemsilcisi Çetin Ekinci ''Genç yaşta amansız bir hastalık sonucu yitirdiğimiz öğretmenimize Allahtan rahmet kederli ailesine baş sağlığı diliyorum. Bu güne kadar yetiştirdiği öğrencilerin vatanına ve milletine faydalı birer birey olacaklarına olan inancım sonsuzdur” derken,
Okul öğretmenlerinden Eğtim-İş Sendikası Aliağa Baştemsilcisi Mehmet Koruculu’da ''Burada, sözün bittiği yerdeyiz. Çalışkan, azimli bir meslektaşımızı kaybettik. Yaşamayı çok seven bir arkadaşımızdı. Hastalığıyla çok mücadele etti. Onu kaybetmekten son derece üzgünüm” dedi.
Okuldaki tören sırasında öğretmen arkadaşları ve öğrencileri gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.
Okul Aile Birliği Başkanı Cemal Biçer, fenalaşarak ambulans ile Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Daha sonra Aliağa Merkez Camii’ne getirilen Filiz Çebi’nin cenazesi, öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Aliağa Kabristanlığında toprağa verildi.
Çebitaş’da çalışan Nizamettin Çebi’nin eşi, 80. yıl Cumhuriyet Lisesi öğrencisi Serap Çebi’nin annesi olan Filiz Çebi’ye Tanrı’dan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz.