13 Ocak 2026, Salı

KAÇAK GÖÇMENLERE GECE OPERASYONU

14 Ekim 2015, Çarşamba Paylaş Gönderiyi Yayınla
KAÇAK GÖÇMENLERE GECE OPERASYONU

Aliağa’da önceki gece yine kaçak göçmen operasyonu vardı. Gecenin karanlığını fırsat bilip Ege Denizi’nin Aliağa açıklarından kaçak geçiş yapan Suriyeli mülteciler Sahil Güvenlik Ekipleri tarafından yakalandı.

Daha önce de defalarca Aliağa güzergâhını kullanarak Avrupa ülkelerine geçiş yapmak isteyen Suriyeli mülteciler, önceki gece de yine Aliağa güzergâhından geçerken Sahil Güvenlik ekiplerine yakalandı. Gece saat 23.00-24.00 saatleri arasında Aliağa Tavşan Adası ile Dikili arasında kalan bölgede bir grup kaçak Suriyeli mültecinin geçiş yaptığı tespit edildi. Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre Tavşan Adası açıklarında yakalanan Suriyeli mültecileri taşıyan teknenin önün kesen Sahil Güvenlik botu, tekneyi durdurup mültecileri sahil güvenlik botuna bindirdi.

BOT BATTI, HELİKOPTER İLE KURTARILDILAR

Mültecilerin bir bölümünün bindiği bot ise battı, Sahil Güvenlik Hava Komutanlığı helikopter ve uçak gönderip deniz yüzeyine yayılan mültecileri topladı. Uçak denize bot atıp suda boğulmak üzere olan mültecilerin botlara binmesini sağladı. Gecenin ilerleyen saatlerinde Aliağa limanına getirilen mültecilerin büyük bir bölümü sahil güvenlik botuyla daha sonra Dikili'ye götürüldü. Aliağa Liman Başkanlığında kalan 4'ü çocuk 21 mülteci ifadeleri alındıktan sonra Hatay'daki kampa gönderilmek üzere otobüse bindirildi.

(VOLKAN GÜNDÜZ)