13 Ocak 2026, Salı

“HERKESİ KENDİLERİ GİBİ BİLİYORLAR”

15 Ocak 2016, Cuma Paylaş Gönderiyi Yayınla
“HERKESİ KENDİLERİ GİBİ BİLİYORLAR”

Yaklaşık bir yıl önce CHP’den istifa ederek Belediye Başkanı Serkan Acar’ı destekleyeceğini söyleyen Aliağa Belediye Meclis Üyesi Selma Orhan, son günlerde kendisine yöneltilen eleştirilere sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile cevap verdi.

Belediye Meclis Üyesi Selma Orhan, geçtiğimiz yıl Şubat ayında partisi CHP’den istifa ederek bundan sonraki süreçte Belediye Başkanı Serkan Acar’ı destekleyeceğini açıklamıştı. Diğer bir CHP’li meclis Üyesi Murat Yaman’da geçtiğimiz 25 Aralık’ta partisinden istifa ederek, Selma Orhan gibi bundan sonraki süreçte Serkan Acar’ı destekleyeceğini söylemişti. Bu transferler son günlerde CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar arasında yaşanan siyasi atışmalara yeniden konu oldu. Özcan Durmaz’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Alaattin Yüksel bu transferler ile ilgili, “Bizim içimizden de çürük yumurtalar çıkabilir. Onlar demek ki oraya yakışıyor. Onlar siyaseti zenginleşme aracı olarak kullanmaya devam etsinler” demişti. Bunun üzerine Belediye Başkanı Serkan Acar ise düzenlediği basın toplantısında konuya değinerek Yüksel’e, “Meclis üyeleri transferi yapıyor demişsin. Arkadaşlarla çürük elma demişsin. Buna cevap bile veremiyorum. Daha dün AK Partili meclis üyesine parti rozeti taktın, o da mı çürük elma? Bundan önce gelen ve gidenler de çürük elma mıydı?” şeklinde cevap vermişti.

“HİÇ BİR ZAMAN PARTİ ODAKLI ÇALIŞMADIM”

Yaşanan bu tartışmalar üzerine sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Belediye Meclis Üyesi Selma Orhan, “Bildiğiniz gibi bir süre önce partimden istifa ederek Belediye Başkanımız Sayın Serkan Acar'a destek vermek suretiyle Aliağa'ya yaptığı ve yapacak olduğu hizmetlerde kendisinin ve hizmet ekibinin yanında olacağımı beyan etmiştim. Bu açıklamadan sonraki süreçte belli başlı şahıslar gerek şahsıma, gerek aileme yönelik asılsız ve seviyesizce karalama çalışmaları yapmaya başladılar. " Rant sağlıyor" dediler, "bu işte menfaat var boşuna gitmez" dediler "işini sağlama aldı" dediler. Yazılanları, çizilenleri olanları izledim, hep sustum bu konu ile ilgili ilk ve son kez yazıyorum! Eşimin ataması nedeni ile 34 yıl önce gelmiş olduğumuz Aliağa'ya 1989 yılında mahallemin isteği ve desteği doğrultusunda Muhtar olarak başladığım hizmete aralıksız 20 yıl devam ettim. Hiç bir zaman parti odaklı çalışmadım. Zorda kalanın, yolda kalanın ihtiyacı olanın annesi, ablası, kardeşi oldum. Kim sıkıntıdaysa onun yanında, evinde, okulunda oldum. Tam 20 yıl dile kolay” diye konuştu.

“DÜŞTÜKLERİ BATAKLIĞIN İÇİNDEN ÇIKMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Menfaat, rant, çıkar sağlıyor diyen bazı kişilerin herkesi kendileri gibi bildikleri için densizce konuşmalar içine girip kendi düştükleri bataklığın içinden çıkmaya çalıştıklarını söyleyen Selma Orhan, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Bugün birçok il ve ilçede bundan 4-5 sene önce yeni kurulmaya başlanan sosyal marketleri ben 80'li yıllarda Aliağa' da kendi muhtarlık binamda uygulamaya başladım, dedim ya hep insan odaklı çalıştım. Tüm bu koşuşturmaların yanında 4 tane pırıl pırıl evlat yetiştirdim. Şükürler olsun hepsi Vatanına, bayrağına bağlı, insana saygılı birer birey oldular. Beni hep uzaktan izlediler ve destek oldular hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Son olarak şunu söylüyorum geçmişte olduğu gibi bundan sonrada yardıma ihtiyacı olan herkesin, her zaman olduğu gibi din, dil, ırk mezhep ve siyasi görüş ayrımı yapmadan gücümün yettiğince yardımcı olmaya devam edeceğim. Bu böyle biline. Hani "menfaat, rant, çıkar sağlıyor" diyen bazı kişiler herkesi kendileri gibi bildikleri için densizce konuşmalar içine girip kendi düştükleri bataklığın içinden çıkmaya çalışıyorlar. Fakat Aliağa halkı her şeyi görüyor ve kimin ne yaptığını ne olduğunu biliyor ve zaman geçtikçe herkesin ne olduğu ortaya yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Allah'a şükür muhtarlık yaptığım dönem ile Belediye meclis üyeliği yaptığım dönemler arasında maddi olarak hiç bir değişikliğim olmamakla beraber kimseye verilecek bir hesabım yoktur. İftira ve içerisinde olanlara ise Allah yardım etsin ve e son olarak ta Aliağa’nın değişimi ve gelişimi yolunda Belediye Başkanımız Sayın Serkan Acar ile birlikte hizmet etmeye devam edeceğiz. Saygı ve sevgilerimle.”

(VOLKAN GÜNDÜZ)