13 Ocak 2026, Salı

Foça’da iki festival var

15 Eylül 2010, Çarşamba Paylaş Gönderiyi Yayınla
Foça’da iki festival var

Temmuz sonunda binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen ’Rock Tatili Foça’ Müzik Festivaline ev sahipliği yaparak Rock Müziğin dünyaca ünlü starlarını ağırlayan Foça, 17-18-19 Eylül tarihlerinde de 7. kez Uluslararası Foça Kültür, Sanat ve Balıkçılık Festivali’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.            

Festival hazırlıklarını yoğun bir tempoda sürdüren Foça Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Festivalde kültür sanat etkinlikleri kapsamında, Türk Pop Müziğinin ünlü sesi Işın Karaca, özgün müziğin sevilen sesi Onur Akın ve Ankara Devlet Operası Sanatçıları’nın konserleri yer alacak. Konferans, sergi ve yarışmalarla şenlenecek olan festival Foçalılara unutulmaz üç gün yaşatacak.
Geçtiğimiz yıl Foça’da düzenlenen VI. Uluslararası Foça Festivali’nin 17-18-19 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirildiğini hatırlatan Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, bu yıl ramazan ayının Ağustos ayına denk gelmesi nedeni ile festivali 17-18-19 Eylül tarihlerine aldıklarını söyledi. Foça halkından gelen yoğun talepler üzerine her yıl geleneksel olarak ekim ayında yapılan Rastgele Balıkçılık Festivali ile Uluslararası Kültür, Sanat festivalini birleştirdiklerini de sözlerine ekleyen Demirağ; “Bu senede güzel bir atmosferde geçeceğine inandığımız festivalimizde birbirinden değerli sanatçıları konuk edeceğiz. Etkinlilerle dolu festivalimiz için tüm hazırlık çalışmalarımız devam ediyor.İlçemizin tanıtımında büyük önem taşıyan festivalimizin bu yıl 7.’sini gerçekleştireceğimiz içinde ayrıca mutluluk duyuyoruz. 3 gün sürecek festival kapsamında birlik, beraberlik, dostluk ve misafirperverliğin en güzel örneğini sergileyeceğiz. Şimdiden Festivalimizin yöremize, yöre halkına ve esnafımıza bol kazanç getirmesini diliyorum” diye konuştu.