
Anavatan Partisi Aliağa İlçe Teşkilatı’nın 9. Olağan Kongresi Cumartesi günü Belediye Düğün Salonu’nda yapıldı.
Genel Başkan Erkan Mumcu’nun da katılması beklenen kongreye, programın sarkması nedeniyle, Genel Başkan Mumcu ancak kongrenin bitimi sırasında gelebildi.
İbrahim Güngör’ün İlçe Başkanlığı için tek aday olduğu kongrede; yapılan konuşmalarda AKP hükümetinin icraatları sert bir dille eleştirildi.
Anavatan Partisi 9. Olağan Kongresinde İbrahim Güngör yeniden Aliağa ilçe başkanı oldu.Aliağa Belediyesi Düğün Salonunda yapılan kongreye Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu damgasını vurdu. Mumcu kongre salonuna gelişi sırasında çalan müziğin hemen kapatılmasını istedikten sonra başladığı konuşmada; Kapodokya gezisi sırasında trafik kazasında yaşamını yitiren çocuklara tanrıdan rahmet ailelerine başsağlığı dileddikten sonra “İzmir’in başı sağolsun” dedi.
Erkan Mumcu daha sonraki konuşmasında AKP iktidarı beceriksizlikle suçlayan Mumcu, ülkenin kaynaklarının yanlış değerlendirildiğini söyledi.
Anavatan partisinin Aliağa ilçe Kongresine Genel Başkan Erkan Mumcu’nun yanı sıra,İl Genel Meclis Üyesi İsa Önal, Aliağa Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Özkurt, Yeni Şakran Belediye Başkanı Zeki Şen , CHP Aliağa İlçe Başkanı Turgut Oğuz, DYP Aliağa İlçe Başkanı Zübeyde Kesken, Anavatan Partisi Yeni Şakran Belde Başkanı Murat Yaman, DYP İl Başkan Yardımcısı Yücel Karaşan, MHP Aliağa İlçe Başkanı Nail Kaymak, DSP Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Tarlacı ve Mehmet Demircan, Petrol İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı İbrahim Doğangül, Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Savran, Köy ve mahalle muhtarları, partililer ile vatandaşlar katıldılar.
Vatandaşların ve partililerin yoğun ilgi gösterdiği Aliağa ilçe kongresine katılan delegelerin tamamının oyunu alan İbrahim Güngör yeniden ilçe başkanı seçildi.
İbrahim Güngör Başkanlığında oluşturulan yönetimde, Emel Erdem, Arif Güven, Coşkun Beyazbulut, Nevzat Bayramin, Bahattin Aslan, Şenay Koralay, Zülküf Koçoğlu, Gülsüm Öztürk, Bahtişen Engin, Metin Ceylan, Tahir Akgüç, Levent Gülmezoğlu, Sedat Akça, Akın Aras yer aldı.
İl Delegeliklerine ise; İbrahim Güngör, Hakan Şimşek, Zeki Şen, Hasan Yıldırım, Arif Güven, Emel Erdem, Osman Özkurt, Oya Sabuncu, Sebahattin Çakıral ve Murat Yaman seçildiler.
Yeniden ilçe başkanı seçilen Güngör “ Ülkemizin ve milletimizin refaha, zenginliğe, adalete kavuşacağı günler yakındır” dedi.‘PARTİMİZİN KAPISINA KİLİT VURMADIK’
İbrahim Güngör kongrede yaptığı konuşmada 3 Kasım seçimlerinin ardından bir çok il ve ilçe teşkilatlarının kapılarına kilit vurduğu ve terk ettiği ortamda, Aliağa’da aynı durumun yaşanmasına gönlüm razı olmadığı için, çok zor şartlarda Anavatan Partisinin belediye seçimlerinde yarışa soktuklarını belirtti.
Güngör, “Bu bize göre, bilhassa bana göre, seçim kazanmakla eşdeğer. Çünkü cesaret anca bizde vardı. Her türlü zor şartlara rağmen hiç yılmadık, hiç ümidimiz yitirmedik. Baskılara boyun eğmedik, bundan sonra da eğmeyeceğiz! Çünkü siyaseti, bir makam, mevki ve para kazanma, servet arttırma aracı olarak görmedik. Siyaseti rahmetli Özal’ın dediği gibi, halkla hizmet; hakka hizmettir! Esasına inandık.Bir gün baktık ki genç, dinamik, çelik bilekli, aslan yürekli, cesur arkadaşlarıyla Erkan Mumcu hem partimize hem ülkemize bir güneş gibi doğarak partimizi diz çöktüğü yerden kaldırdı, bizlerinde desteği ile adeta Anavatan Partisi yeniden doğdu. Bu Anavatan Partisinin ve Özal misyonunun bitmediği ve bitmediği ve bitmeyeceğinin ispatıdır.Bizler bu ilçede hep doğruları söyledik halkımızla birlikte olduk. Bundan böyle de böyle olacağız. Çünkü başımız dik, gerçek vizyona sahip bir genel başkanımız var. Makamları mevkileri kırmızı plakaları bırakıp bu ülkedeki hak arayan anaların, bacaların, esnafın mağdurun kısacası halkının yanına döndü.
Hiç ümitsiz olmayın, çünkü artık Erkan Mumcu ve onun yeniden yapılandırdığı Anavatan partisi var. Çünkü bu ülkeye huzuru güveni sosyal adaleti özgürlüğü bereketi zenginliği Anavatan Partisi ve onun genç genel başkanı Erkan Mumcu getirecektir. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Bizler Aliağa İlçe Teşkilatı olarak böyle genç, ileri görüşlü, ülkesinin şartlarını iyi bilen bir genel başkana sahip olduğumuz için gurur duyuyoruz, Rahmetli Özal’ın açtığı bereketli ve çağdaş yoldan genç liderimiz Erkan Mumcu ile yürümeye devam edeceğiz. Anavatan bütün Türkiye’de çığ gibi büyümektedir. Ülkemizin ve milletimizin refaha, zenginliğe, adalete kavuşacağı günler yakındır” diye sözlerini tamamladı.
Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu izmir gezisi sırasında yaptığı konuşmalarda Türkiye’nin, Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana en büyük tehlikelerle yüz yüze olduğunu öne sürerek, ‘’Bu tehlike bütünlüğünü muhafaza tehlikesidir’’ dedi.
Mumcu, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in, İstanbul’da Harp Akademileri Komutanlığında verdiği konferansa ilişkin yaptığı değerlendirmede, Cumhurbaşkanlığı makamının bir taraftan devletin ilkelerine, diğer taraftan da toplumun değerlerine duyarlılığı gerektiren bir makam olduğunu belirtti.
Dolayısıyla Cumhurbaşkanının bu tür törenlerde bunlara vurgu yapmasının doğal olduğunu, yapması da gerektiğini ifade eden Erkan Mumcu, şunları kaydetti: “Yalnız bir şeyin altını özellikle ben de çizmek istiyorum. Bunu ülkeye, topluma tedirginlik, kaygı yüklemek için de söylemiyorum. Ancak, Türkiye, bence de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşundan bu yana en büyük tehlikelerle yüz yüzedir. Bu tehlike, bütünlüğünü muhafaza tehlikesidir, bu tehlike bağımsızlığını yitirme tehlikesidir. Türkiye, bağımsızlığının güvencesi olarak bir milli iktisat politikası izlerken, giderek iktisaden bağımlı, siyaseten bağımlı bir ülke haline gelmektedir. Daha da önemlisi, bu bağımlılığın yarattığı bir tehlike olarak da Türkiye bütünlüğünü muhafaza etmekte zorlanan bir ülke haline gelmiştir. Buna dikkatli ve duyarlı olunması gerekir.’’ CUMHURBAŞKANI SEZER’İN SİYASAL REJİM DEĞERLENDİRMESİ
Mumcu, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in ‘’siyasal rejimin tehdit altında olduğu’’ yönündeki değerlendirmesinde ise, önceliğinin Türkiye’nin bütünlüğü ve bağımsızlığı olmasına karşın, Cumhurbaşkanının bu duyarlılığı bir takım veriler üzerine gösterdiğinin şüphe götürmez olduğunu ifade etti. Bununla birlikte Türkiye’deki siyasal rejimin zaten hiçbir zaman sağlam bir yapıya sahip olmadığını dile getiren Erkan Mumcu, şöyle devam etti:
“Ben Türkiye’deki siyasal rejimin zaten sağlam ayaklar üzerinde kurulu bir rejim olduğunu hiçbir zaman düşünmedim. Bu rejimi, sağlam ayaklar üzerinde kurulu, dimdik ayakta duran, sağlam bir yapı haline getirmek istiyorsak, demokratikleştireceğiz. Bürokratik devletler sallanırlar, demokratik devletlere bir şey olmaz.’’ ERDOĞAN’IN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMASI
Erkan Mumcu, ‘’Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı, bir cumhurbaşkanlığı seçmeni ve vatandaş olarak cumhurbaşkanı adayı olmasınıda değerlendirdi.Mumcu,“Ben kendi adıma konuşan bir adam değilim. Millet adına konuşurum. Bulunduğum makam da millet adına konuşmayı zorunlu kılacak bir makamdır. Kendisi adaylığını açıklamamışken, ben niye kendisinin adaylığı hakkında fikir yürüteyim. Ama, herkes biliyor ki benim kendisinin yönetim tarzına itimadım yoktur. Kendinin yönetim tarzına itimadım olsaydı, kendisiyle birlikte yola devam ediyor olurdum.’’ dedi.