13 Ocak 2026, Salı

Öğretmenlere organ bağışı semineri

17 Aralık 2011, Cumartesi Paylaş Gönderiyi Yayınla
Öğretmenlere organ bağışı semineri
Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Doku ve Organ Nakli Ege Bölge Koordinasyon Merkezi, organ bağışı ve organ nakli konulu seminer düzenledi. Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'nde önceki gün düzenlenen seminere Aliağa'daki 9 liseden öğretmenler katıldı.

Karşıyaka Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doktor Omay Sorgun ve Hemşire Beratiye Pamuk'un verdikleri seminer öğretmenler tarafından ilgiyle izlendi. Slayt gösterimi ile sunum yapan Doktor Omay Sorgun, Türkiye'de 22 bin böbrek, 2 bin karaciğer ve 200 kalp nakli bekleyen hasta olduğunu ve her yıl 6-7 bin hastanın organ nakli beklerken yaşamını yitirdiğini söyledi. Örneklerle ve fotoğraflarla organ naklinin ve organ bağışının önemlerini anlatan Sorgun, böbrek nakli bekleyen hastaların uygun donörlerle nakil yaptırmalarının bir yıllık kazancının 4-5 milyon doları bulacağını ifade etti.

Organ bağışının hastanede yaşam ünitesine bağlı ve beyin ölümü gerçekleşen hastaların aileleri tarafından yapıldığını aktaran Sorgun, Türkiye'de son yıllarda organ bağışının yaygınlaşmaya başladığını dile getirdi. Sunumun ardından seminer soru cevap bölümüyle sona erdi.