13 Ocak 2026, Salı

5 SENDİKA GEZİ GREV'İNDE !

18 Haziran 2013, Salı Paylaş Gönderiyi Yayınla
5 SENDİKA GEZİ GREV'İNDE ! Gezi Parkı'nda başlayan ve Taksim Meydanı'nda devam eden eylemin 19. Gününde, gezi parkına yapılan müdahalenin ardından tüm Türkiye'de olduğu gibi Aliağa’da da sendikalar bir günlük iş bıraktı.

DİSK ( Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu ) KESK ( Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu )TMMOB (Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği) TTB (Türk Tabipleri Birliği) TDB (Türk Diş Hekimleri Birliği) sendikalara bağlı çalışanlar Hükümetin Gezi Parkı eylemcilerine yapılan müdahaleyi protesto etmek için Aliağa Hükümet Konağı önünde toplandı.

Sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçen sendika üyeleri Demokrasi Meydanına kadar sloganlarla yürüdü.  5 sendikanın ortak açıklamasını Aliağa Demokrasi Platformu dönem sözcüsü Ahmet Tüfek okudu.

BASKI VE ŞİDDETE KARŞI DİRENENLERLE BİRLİKTE ALANLARDAYIZ

AKP iktidarı Türkiye halkının vicdanının, hak ve adalet arayışının güçlü duvarına çarptı diyen Ahmet Tüfek, " AKP iktidarı halkın bu onurlu tepkisine devlet terörüyle karşılık verme yolunu seçti. Hak ve Adalet isteyen insanlarımız öldürüldü, onlarcası sakat bırakıldı, binlercesi yaralandı. Türkiye halkının vicdan, hak ve adalet direnişiyle sarsılan AKP iktidarı, halkın büyük direnişini kıramayınca, çevre duyarlılığına indirgemeye, yaygın polis terörü ve despotik yönetim tarzına karşı halk tepkisini gayrı meşru hale getirmeye girişti.Türkiye’nin özgürlüğe sevdalı insanları AKP iktidarının bu oyununa gelmedi. Halkın hak ve özgürlüklerinden vazgeçmeyen ısrarlı direnişi karşısında AKP iktidarı halka karşı, tüm dünyanın gözleri önünde akıl almaz ve vahşi bir saldırı kampanyası başlattı" dedi.

KİMYASAL GAZLAR VE SIVILAR KULLANILDI

Ahmet Tüfek, " Halk direnişinin simgesi haline gelen Gezi Parkı ve Taksim Meydanı iktidarın polisi tarafından kimyasal gazlar ve sıvılarla işgal edildi" diyerek, şunları söyledi: " Kızılay olmak üzere ülkenin dört bir yanında kentlerde Dünya’nın gözü önünde ölçüsüz polis şiddeti yaşandı. İnsanların kaybettikleri dostlarını uğurlamak için yapacakları anma törenine dahi korkunç bir polis saldırısı yapıldı. Çocuklar ve yaşlılar tüm insani değerler ayaklar altına alınarak gaza boğuldu, hırpalandı. Bu vahşi saldırılarda yaralanan insanlarımız için oluşturulan revirler dağıtıldı, doktorlar, hemşireler gözaltına alındı, tedavi araçları ve malzemeleri tahrip edildi. Halk muhalefetine sahip çıkan milletvekilleri, uluslararası gözlemciler gazlandı, coplandı.Bu acımasız polis şiddeti, bizzat Başbakan tarafından miting meydanlarında verilen talimatlarla harekete geçirildi.

İÇ SAVAŞ KIŞKIRTICILIĞI YAPILIYOR

" Başbakan Tayyip Erdoğan, halkımızın bu büyük direnişi karşısında giriştiği iç savaş kışkırtıcılığının AKP tabanında karşılık bulmamasından çılgına dönerek, dizginsiz bir baskı rejimi kurma yoluna girdi" diyen Aliağa Demokrasi Platformu dönem sözcüsü Ahmet Tüfek, "Artık sokaklarımızda polis TOMA’larının, Akreplerinin yanında Jandarma TOMA’ları ve askeri birlikleri de görmeye başladık. Bizler Türkiye halkının hak, adalet, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin en köklü emek ve meslek örgütleri olarak, AKP iktidarının despotik bir rejim oluşturma yönündeki bu saldırganlığının durdurulmasını bugünün en yakıcı demokratik görevi olduğu kanısındayız" dedi.

 İNSANLAR KORKUYU YENDİLER

 Emekli- Sen Aliağa Temsilcisi Hasan Karaşahin ise yaptığı konuşmada her direniş kendi geleneğini yaratıyor diyerek, "Hafta sonu Ankara'daydım ve orada gözlediğim şuydu. Hiç birinin gözünde en küçük korku yoktu. İnsanlar korkuyu yendiler. Bu halk direnmeyi öğrendi. Artık yeter dedi ve bunu sokaklarda çok rahat bir şekilde görüyoruz. Tomalarıyla  3-5 kişiyi bir arada görseler üstüne yürüyenler görüyorlar ki direnenler var ve  bu direniş devam edecek. Ama bir Başbakan var demokrasi taleplerini görmezden gelip sorunu çözmek yerine kendi mitinglerini düzenleyerek halkı bir birine düşürmeye, sokaklarda halkı çatıştırmaya çalıyor. Biz birbirimize düşmeyeceğiz. Biz kendi aramızda kavga etmeyeceğiz " diye konuştu.