HABER: SERKAN ÖZÇEKİÇ
80.Yıl Cumhuriyet Lisesi öğrenci velilerinin günlerdir süren çabaları boşa çıktı. Edinilen bilgiye göre; geçtiğimiz gün İlçe Kaymakam'ı İbrahim Keklik'in Okul müdürleri ve İlçe Milli Eğitim yeklileriyle yapmış olduğu toplantı sonucunda, ayın 17'si Cuma günü 80.Yıl Cumhuriyet Lisesinin polis nezaretinde boşaltılmaya başlandığı belirtildi. Okulda bulunan büro malzemeleri, idari ofisler, bilgisayarlar v.b. okula ait eşyaların, okuldan alınarak, yeni binasına yani Aliağa Lisesi Genel Lise binasına taşınmaya başlandığı öğrenildi.
"Veliler umursamaz davrandı"
Okulun taşınması sırasında okulda bulunan öğrenci velilerinden Erkol Altınel, taşınma esnasında okulda hiçbir velinin bulunmamasını kınadığını belirtti. Kendisinin de taşınacağı haberini aldıktan sonra Okul Aile Birliğince alınan 18 klimayı söktürmek için okula geldiğini belirterek, klimaların gidecekleri okula taktırılacağını söyledi. Altınel, Kaymakam İbrahim Keklik'in, okul müdürleri ve Milli Eğitim yetkilileriyle yapılan bir toplantıyla okulların taşınması kararının çıktığını söyleyerek, "Dün toplantı yapılmış, bugün taşınma oluyor. Yapılanların hiçbir anlamı kalmadı. Velilerimizin çoğu umursamaz davrandı. Bakın günlerdir uğraştığımız, kaybetmemek için dilekçeler yazdığımız okulumuzu bugün boşaltıyorlar ama etrafta kimse yok. Ben, buraya velilerle birleşerek okula aldığımız klimaları söktürmek için geldim, bugün içinde taşımayı bitireceklermiş. Biz bunları kendi çocuklarımız için aldık" dedi. Altınel, okulun taşınmakta olduğu Aliağa lisesi Genel Lisesi binasının tadilatta olduğunu eşyaların nereye koyulacağını merak ettiğini söyledi.
"Bir Liseyi yok ediyorlar"
Konuyla ilgili olarak, emekli öğretmen olan Yalı Mahallesi Muhtarı Hürriyet Gülcan ise, uygulamayı yanlış bulduğunu söyleyerek, "Eğitim düzeyi düşecek. Ben emekli bir öğretmenim ve bu okuldan emekliyim. Bu durum beni çok üzüyor. Biz zamanında Aliağa'da üçüncü bir lise açtırabilmek için çok uğraştık. Ama şimdi bu üçüncü liseyi yok ediyorlar" dedi.