13 Ocak 2026, Salı

İLKÖĞRETİM MÜFREDAT PROGRAMI TANITILDI

19 Mart 2007, Pazartesi Paylaş Gönderiyi Yayınla
İLKÖĞRETİM MÜFREDAT PROGRAMI TANITILDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Yenilenen İlköğretim Programları Tanıtım Kampanyası Aliağa’da yapıldı.

Petrokimya İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen tanıtım kampanyasına Aliağa İlçe Milli Eğitim

Yenilenen İlköğretim Programlarının eğitim öğretime katkıları ile öğrencilere neler verebileceğinin kamuoyu tarafından iyi anlaşılıp kabul görerek desteklenmesi amacıyla “Yenilenen İlköğretim Programları Tanıtım Kampanyasını” Milli Eğitim Bakanlığının Ankara’da başlattığı kampanyanın Aliağa toplantısıgeçtiğimiz gün Petrokimya İlköğretim Okulunda yapıldı.

Yenilenen İlköğretim Programları Tanıtım Kampanyası toplantısında bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı, "Yenilenen İlköğretim Programlarının eğitim öğretime katkıları ile öğrencilere neler verebileceğinin kamuoyu tarafından iyi anlaşılıp kabul görerek desteklenmesi amacıyla “Yenilenen İlköğretim Programları Tanıtım Kampanyasını” başlatmış olmak için bura da toplanmış bulunmaktayız. Siz değerli Okul Aile Birliği Başkanlarından ve değerli basın mensuplarından ricamız bu kampanyanın ve yeni programın daha iyi anlaşılabilmesi için,geleceğimiz çocuklarımız için bizlere yardımcı olmanızdır.“Müfredatın çok önemli bir ayağı, destekleyici unsuru, velilerimizdir. Velilerimiz eğitimde olmazsa olmaz paydaşlarımızdır. Velilerimize biz müfredatı niçin değiştirdik, yeni müfredatımız çocuklarımıza neyi kazandıracak, daha önceki müfredat neyi kaybettiriyordu, bunu anlatacağız, anlatmak zorundayız. Eğer öğretmen-öğrenci-veli ve okul idaresi, bu dörtlü aynı kare içinde buluşmazsa biz eğitimden beklediğimiz sonuçları elde edemeyiz.”dedi.

Daha sonra konuya ilişkin söz alan Kampanya Komisyon Başkanı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Yılmaz ise “Bu kampanya Haziran ayının sonuna kadar devam edecek olan bir kampanya bu kampanya çerçevesinde Komisyon Üyelerimiz İlçe Zümre Başkanı METEM Okul Müdürü Bekir Kaya, İlçe Komisyon Üyesi Petrokimya İlköğretim Okul Müdürü Turgay Ceylan, İlçe Genel Koordinatörü ve Perokimya İlköğretim Okul Müdür Yardımcısı Uğur Eren ile METEM Okul Aile Birliği Başkanı Erhan Hepçorman’dan oluşan bir ekip kurduk. İlçemizde bu kampanyayı en iyi şekilde anlatmaya çalışacağız, Okul Aile Birliği toplantılarına katılarak velileri bilgilendirmenin yanında, afişler, pankartlar, broşürler ve canlı yayın Radyo programları ile değerli velilerimize ulaşmaya çalışacağız. Şimdiden desteklerinden dolayı herkese camiamız adına teşekkürlerimizi bir borç biliriz.Her şey Aliağa’da ki Eğitim kalitesini zirveye taşımak için. ”dedi.

Toplantı Kampanyaya ilişkin bilgilendirme sunusunu yapan Petrokimya İ.Ö.O Müdürü Turgay Ceylan’ın açıklamaları ile son buldu.

Müdürü Yakup Tatlıcı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Yılmaz, tüm Okul Müdürleri, Okul Aile Birliği Başkanları ve Merkez Mahallesi muhtarları katıldı.