
Aliağa Kültür ve Dayanışma Derneği Bahar Etkinlikleri toplantısı düzenlendi. Geçtiğimiz gün ADER Lokali'nde düzenlenen etkinlik büyük ilgi gördü.
Belediye Başkanı Turgut Oğuz'un işlerinin yoğunluğundan dolayı katılamadığı açılışa, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Koordinatörleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Sivil toplum örgütleri ve Petrol İş Aliağa Şube Yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Sunuculuğunu Aliağa Radyo Sahil Haber Spikeri Ediz Öztürk'ün yaptığı açılışta davetlilere hitaben bir konuşma yapan ADER Başkanı Sakin Uçan ''2010 yılı etkinliklerinin sizlerle birlikte startını vermiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz Hıdırellez Şenliğimizi 9 Mayıs 2010 Pazar günü '' Tak Sepeti Koluna Herkes Çamlık Yoluna'' sloganıyla neşe ve coşku içinde kutlamak için tüm Aliağalılarla birlikte olmayı gönülden diliyoruz.'' Dedi.
Sakin Uçan Dernek olarak Eğitim verdikleri desteği bu yıl daha ilerilere taşımayı hedeflediklerini ifade etti.
Uçan ''Toplumun Kültür ve Refah seviyesinin yükselmesi, eğitimden geçtiğini bilerek eğitime yaptığımız katkıları sizlerin de desteği ile sürdüreceğiz. 3 yıl önce 3 öğrencimiz ile başladığımız karşılıksız bursları 2009-2010 Öğretim yılında 10 Öğrenciye çıkarıp ilk mezunlarımızın haklı gururunu sizlerle paylaşıyor 2010-2011 yılında bu sayıyı 15 öğrenciye çıkarmayı hedefliyoruz.'' dedi.
Sakin Uçanın konuşmasının ardında bir konuşma yapan Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı M. Nurettin Bayrav '' Pek çok farklılıkları bir arada yaşatmayı ilke edinmiş olan ADER'in çalışmalarını canı gönülden kutluyorum. Unutmamalıyız ki ADER'e vermiş olduğunuz destekle eğitime destek vermiş oluruz. Belediye olarak Aliağalılar adına ADER'e her türlü destek için hazırız.'' Dedi.
Açılış Nurettin Bayrav'ın konuşmasının ardından Türkiye Halk Oyunları Federasyonun İzmir'de düzenlediği Halk Oyunları Yarışmasında Birincilik kazanan Aliağa Belediyesi Helvacı Gençlik Spor Klübü Halk Oyunları Minikleri sahne aldı. Oynadıkları Zeybek Oyunu ile büyük ilgi toplayan miniklerin ardından açılış müzik dinletisiyle geç saatlere kadar sürdü.