13 Ocak 2026, Salı

MHP BÖLGEMİZDEN ADAY ÇIKARDI

19 Mayıs 2018, Cumartesi Paylaş Gönderiyi Yayınla
MHP BÖLGEMİZDEN ADAY ÇIKARDI

MHP, 24 Haziran seçimleri için Milletvekili aday listesini netleştirdi. Daha önce de 3 dönem Milletvekili Adayı olan, partinin Bergama ve Aliağa bölgesindeki tanınan isimlerinden Dr. Yalçın Koçyiğit, MHP İzmir 2. Bölge 3. Sıra milletvekili adayı oldu.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) 27. dönem milletvekilliği aday listesi netleşti. MHP Lideri Devlet Bahçeli, Osmaniye'den 1. sırada aday oldu. MHP'nin eski Genel Başkan Yardımcısı ve eski Grup Başkanvekili İzmir Milletvekili Oktay Vural ile anayasa ve uyum çalışmalarında yer alan Mehmet Parsak'ın listede yer almaması dikkat çekti. Aday listesinde, mevcut 35 milletvekilinden 22'si yeniden aday olarak yer aldı.

MHP İzmir 1. bölge 1. sıradan Hasan Kalyoncu, İzmir 2. bölge 1. sıradan Tamer Osmanağaoğlu aday olarak gösterildi. MHP'nin açıkladığı milletvekili aday listesine göre mevcut 35 milletvekilinden 22'si yeniden aday oldu. Milletvekili adayları arasında İzmir 1. Bölgeden sırasıyla; Hasan Kalyoncu (Akademisyen), Selahattin Şahin (İşadamı), Cihan Aslan (Tıp Doktoru), Bilgehan Ağbaba (Maden Mühendisi), Salim Arduçlu (İşadamı), Hasan Zerek (İnşaat Mühendisi), Ahmet Çoşar (İşadamı), Saliha Gülce Gökçe (Öğrenci), Erol Eroğlu (Müteahhit), Günay Kambak (Muhasebeci), Fulya Güzelocak (Yönetici), Gökhan Çelik (Gazeteci), Recep Ali Coşkun ve Süleyman Sarı yer aldı.

MHP’nin İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayları da sırasıyla; Tamer Osmanağaoğlu, Abdulkadir Bektaş (Kamu İdare Memuru), Yalçın Koçyiğit (Tıp Doktoru), Murat Koç (Nakliyeci), Ebubekir Sıddık Korkmaz (Öğretmen), Recep Akan (Akademisyen), Ceyhun Kınlı (Ulaştırma), Barış Atilla (Memur), Cumhur Bulut (Nakliyeci), Taşkın Işık (Turizmci), Mustafa Çintaş (İşadamı), Recep Onur Uzun (Akademisyen), Fatih Yağmur (Mimar) ve Fatih Arslan (İşadamı) oldu.

YALÇIN KOÇYİĞİT: “SORUNLARINI, SIKINTILARINI ÇOK İYİ BİLDİĞİM BİR YER”

24., 25., ve 26. dönem milletvekilli genel seçimlerinde İzmir 2. Bölge 4. Sıradan aday gösterilen, partinin Bergama ve Aliağa bölgesindeki tanınan isimlerinden Dr. Yalçın Koçyiğit, 24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde MHP 2. Bölge 3. Sıra milletvekili adayı gösterildi. Yalçın Koçyiğit, Aliağa Ekspres’e yaptığı açıklamada, “Açıklanan liste bölgemiz için hayırlı olsun. Bölgemizin sorunlarını iyi biliyorum. Vatandaşlarımıza kapım her zaman açık oldu. İnşallah bu vesile ile onlar için elimizden geleni yapacağız. Bergama, Aliağa ve çevresi sorunlarını, sıkıntılarını çok iyi bildiğim bir yer. Bundan önce 3 dönem bölgeden milletvekili adayı oldum. Bölge insanını ve sorunlarını yakından tanıyorum. Bölge insanıyla sürekli temas halindeyim. İnşallah bu durum bir vesile olur ve sorunların çözümüne bizim de bir katkımız olur.” dedi.

AYDEMİR: “KOÇYİĞİT BÖLGEDE EMEĞİ OLAN BİR İSİM”

MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir ise, Yalçın Koçyiğit’in yeniden aday gösterilmesini sevinçle karşıladıklarını belirterek, “Kesinleşen milletvekili adaylarımız bölgemize, ilimize, memleketimize hayırlı olsun. Umarım yeterli sayıda milletvekili çıkarır ve Ankara’ya göndeririz. Tüm adaylarımıza bu süreçte başarılar diliyorum. Yalçın Koçyiğit bölgemizden, 3. sıradan milletvekili adayı gösterildi. Yalçın bey bölgemizi en iyi temsil edecek, bölgeyi en iyi bilen bir isimdir. Bölgede emeği olan, bölgenin ihtiyaçlarına cevap verebilecek yetenekte olan bir arkadaşımız. Kendisi daha önceki seçimlerde de milletvekili adayımızdı. Bu seçimlerde de yeniden aday oldu. Yalçın Beyin bölgemizden milletvekili adayı olması sevindirici. Kendisine başarılar diliyorum.” diye konuştu.

YALÇIN KOÇYİĞİT KİMDİR?

1967 Kayseri doğumludur. Evli ve bir çocuk babası. Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. Almanca ve İngilizce biliyor. Koçyiğit, 24. 25. ve 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde İzmir 2. Bölge Milletvekilliği adaylığı için Bergama Devlet Hastanesi’ndeki resmi görevinden ayrılmıştır. Koçyiğit, 24 Haziran Milletvekili Genel Seçimleri için MHP İzmir 2. Bölge 3. Sıra milletvekili adayı oldu.

(VOLKAN GÜNDÜZ)