13 Ocak 2026, Salı

ALİAĞASPOR LİGİ GALİBİYETLE KAPATMAK İSTİYOR

20 Ocak 2012, Cuma Paylaş Gönderiyi Yayınla
ALİAĞASPOR LİGİ GALİBİYETLE KAPATMAK İSTİYOR
Futbol 1. Amatör Lig 1. Grupta yer alan ve haftalar öncesi ilk iki sırada yer almayı garantileyerek Süper Amatör Lig’e yükselebilmek için play-off oynamayı garantileyen Aliağaspor ligin son maçına çıkıyor. Karşılaşma 21 Ocak Cumartesi günü Aliağa Belediyesi Şehir Stadı’nda oynanacak ve Saat 13,00’da başlayacak.   Son haftaya Çandarlı Belediyespor’un bir puan önünde lider giren yeşil-beyazlıların hedefi Kınık Belediyespor maçından da puan çıkararak ligi lider tamamlamak.

"Öncelikli hedefimiz ligi lider tamamlamak"

Şu ana kadar ligde istedikleri sonuçları aldıklarını asıl önemli olanın play-off maçları sonunda Süper Amatör Lig’e yükselmek olduğunu belirten Aliağaspor Teknik Direktörü Alper Peker; “Oyuncularım bugüne dek iyi bir performans gösterdi. Hepsini yürekten kutluyorum. Play-off’lara kalmayı garantiledik.

Bu bizim için ilk hedefti. Tabi ki daha önemlisi takımımızın play-off maçlarında başarılı olması ve sonrası Süper Amatör Lig’e yükselmesi. Şu an için Kınık Belediyespor’u yenip ligi lider tamamlamak istiyoruz. Lider olarak bitirdiğimiz takdirde play-off’larda az da olsa avantajlı olacağımızı düşünüyorum.

Çünkü öncelikle grup ikincileri ile eşleşeceğiz. Ama öncelikle bu maçı atlatıp sonrasında play-off maçlarına hazırlanmak istiyoruz.  Evimizde sezonun son maçında taraftarlarımıza galibiyet armağan etmek istiyoruz.  Son maçımızda tüm taraftarlarımızı yanımızda görmek istiyoruz.” dedi.

13 hafta sonunda 11 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak ligin zirvesinde yer alan Aliağaspor ligde bugüne dek oynadığı karşılaşmalarda 49 gol atarken kalesinde sadece 8 gol gördü ve 34 puan topladı. Rakibi 18 puanlı Kınık Belediyespor ise geçen sezon play-off’lara kalmış ancak Süper Amatör Lig’e yükselememişti.