Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilleri; Prof. Dr. Birgül Ayman Güler ve Rahmi Aşkın Türeli CHP Aliağa İlçe Örgütü'nü ziyaret etti. İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, ilçe yöneticileri, il genel ve belediye meclis üyeleri, gençlik ve kadın kolları başkanları ile bir araya gelen her iki vekilde yurttaşların sorunlarını meclise taşımak ve sorunların çözümü için 24 saat göreve hazır olduklarını belirtti. Gün içinde farklı zamanlarda ziyaret gerçekleştiren iki vekilden Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'un yanı sıra Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik'e de nezaket ziyaretinde bulundu
Seçimlerin bölgesel olarak yapıldığını ancak seçildikten sonra tüm ilin vekili olduklarını belirten Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, "Meclisin tatil olmasını fırsat bilerek tüm ilçeleri ziyaret ediyorum. Seçimlerde sadece 2. bölgede çalıştık ancak şimdi seçilmiş bir kişi olarak tüm ili temsil ettiğim için sırasıyla tüm ilçeleri geziyorum" dedi. Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın binlerce seçmenin oyunu alarak seçildiklerini ve başvurularından seçilme sürecine dek her şeyin hukuk çerçevesinde cereyan ettiğini belirten Güler yemin etmeme sürecinde bir çok konunun çarpıtıldığını belirtti. Güler; "Hukuka tamamen uygun olmasına karşın seçilen iki arkadaşımızın tutukluluk hallerinin devam etmesi ve TBMM faaliyetlerinden mahrum edilmelerine elbette sessiz kalamazdık. Bugün geldiğimiz noktada AKP ile ortak bir mutabakat imzaladık. Bize o güne kadar 'biz bu konuda hiçbir girişimde bulunamayız' demelerine karşın bunun böyle olmadığını gördük. Biz bu davayı sonuna kadar takip edeceğiz. Çünkü bu dava hukuki değil siyasi bir dava" yorumunda bulundu.
'GÖRÜŞÜNÜZ ÖNEMLİ'Mecliste Plan Bütçe Komisyonu üyeliğine seçildiğini belirten Aşkın Türeli; "İl ve ilçe örgütleri ile uyum içinde çalışmak istiyoruz. Üstümüze düşen görev kolektif bir anlayışıdır. Geleceğe ilişkin görüşlerimizi ve projelerimizi tabanın sizlerin görüşü bizim için çok önemli. Uyum içinde çalışarak halkımızın sorunlarına çözüm için çaba harcayacağız" şeklinde konuştu.Tüm milletvekilleri ile diyalog halinde olduklarını ifade eden Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan da, vatandaşın sorununun meclise taşınması ve çözümü için hem kendilerinin hem de milletvekillerinin hazır olduğunu dile getirdi.