13 Ocak 2026, Salı

ALİAĞA’DAN ARTVİN’E KİTAP KÖPRÜSÜ

21 Şubat 2017, Salı Paylaş Gönderiyi Yayınla
ALİAĞA’DAN ARTVİN’E KİTAP KÖPRÜSÜ

Artvin’in Yusufeli İlçesi Kılıçkaya Köyü Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğretmenlerinden Talip Erdoğmuş’un çağrısı üzerine Aliağa’da bir kampanya başlatan Sultan Tural, bu girişimiyle ilçedeki pek çok kişi ve kurumu da hareketlendirdi.

Daha önce de benzer sosyal yardım etkinliklerine katılan ve öncülük eden Tural, bu kampanya sayesinde toplanacak kitaplarla sadece Kılıçkaya YİBO’na değil, bölgedeki ihtiyaç sahibi diğer okullara da yardımcı olmayı hedefliyor. Projenin başlangıcını ve gelişimini anlatan Tural “Bundan önce Van’ın Başkale ilçesindeki bir öğretmenin ulusal gazetelerden birinde yer alan yardım çağrısını görmüştüm. Çıplak ayaklı, kıyafetleri incecik çocuklarımız vardı. Bin bir güçlükle öğretmenimize ulaştım ve bir organizasyonla onlara kısa sürede 13 koli giyim eşyası topladık. Ulaştırdığımız malzemeler o kadar çoktu ki, çocukların ihtiyacını giderdikten sonra kalanları da Muş’taki bir okula yolladılar. Bu projede başarıya ulaşmış olmanın mutluluğuyla daha başka ne yapabilirim diye düşünürken bir internet sitesinde Artvin’den Talip Erdoğmuş hocamızın mesajıyla karşılaştım. Okulundaki 150 öğrenci için ilkokul 1’den 8. Sınıf ayarına kadar kitap eksikliğinden bahsederek destek istiyordu. Kendisiyle iletişime geçtim ve sosyal medya üzerinden çağrıda bulunarak bu kampanyayı başlattım” dedi.

Kitap kampanyasını başlatmasının ardından Radyo Sahil’de program yapan Aladdin İybar’ın Bay X programına katılarak sesini duyuran Sultan Tural, “Artvin Yusufeli YİBO kitap kampanyası için sesimi duyurmama yardımcı olan Aladdin İybar’a çok teşekkür ediyorum. Kendisi hem kampanyayı duyurdu, hem de kitap toplama merkezi olarak Radyo Sahil’de bizden yardımlarını esirgemedi. Bu programın ardından Mega Hafıza Mega Aritmetik’ten sayın Akgül Barutçu da çocuklarla birlikte büyük destek verdiler. Çocuklar, köydeki kardeşlerine göndermek üzere verdikleri kitapların içine birer de not ilave ederek çok güzel jest yaptılar.” şeklinde konuştu.

Tüm Aliağalıları kampanyaya katkı koymaya davet eden Sultan Tural, 1 ila 8’inci sınıf öğrencilerinin okuyabileceği, sayfaları eksik olmayan her türlü masal, öykü ve benzeri kitapları beklediklerini söyleyerek, ihtiyaçtan fazla toplanan kitapların da yine bölgedeki diğer okullara dağıtılacağını belirtti. Sultan Tural’ın başlattığı “Aliağa’dan Artvin’e Kitap Köprüsü” projesine destek vermek isteyenler, ellerindeki kitapları doğrudan Tural’a ulaştırabilecekleri gibi, Radyo Sahil ve Aliağa Ekspres Gazetesi ofislerine de bırakabilirler. (BÜLENT PINARBAŞI)