Haber: Gülbin ESLEK İPEK
İlki 1989 yılında dönemin Belediye Başkanı Hakkı Ülkü tarafından başlatılan Emek ve Barış Şenlikleri'nin bu yıl 22.si yapılacak. 2-3-4 Eylül tarihlerinde yapılacak
şenlikler, Türkiye'nin aydınlarını Aliağa'da buluşturacak. Ataol Behramoğlu, Haluk Çetin, Uğur Pişmanlık, Leman Sam, Bekir Coşkun, Can Ataklı, Enver Aysever, Zeynep Oral, Tuğrul Keskin, Doğan Hızlan, Erendiz Atasü, Osman Şahin, Cengiz Bektaş, Haydar Ergülen, Metin Demirtaş, Orhan Aklaya, Refik Durbaş başta olmak üzere çok sayıda aydın, sanatçı, gazeteci Aliağa Emek ve Barış şenliklerinde olacak.KARAYALÇIN, YEREL YÖNETİMLERİ ANLATACAK
Eski dışişleri bakanlarından ve Türkiye sol siyasetinin önemli isimlerinden Murat Karayalçın, şenlikler kapsamında “Sosyal Demokrat Yerel Yönetim Anlayışı” konulu konferansta konuşmacı olacak.
1989-1993 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Karayalçın, konferansında yerel yönetimlerde sosyal belediyecilik anlayışını masaya yatıracak. Yerel yönetimlerde yeni bir vizyon arayışını dinleyicilerle paylaşacak olan Karayalçın'ın konferansının büyük ilgi görmesi bekleniyor.
Murat Karayalçın'ın konuşmacı olacağı “Sosyal Demokrat Yerel Yönetim Anlayışı” konferansı, şenliklerin 2. günü olan 3 Eylül Cumartesi, saat 14.30'da ADER Lokalinde gerçekleşecek.
USTA GAZETECİLER ALİAĞA'NIN KONUĞU
Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi atmosfer ve ülkenin gündemini belirleyen gelişmeler usta gazeteciler tarafından Aliağa'da tartışılacak. Kamuoyunun yakından tanıdığı Bekir Coşkun, Can Ataklı, Enver Aysever ve Zeynep Oral, şenliklerin 2. günü Sahil Cafe'de düzenlenecek “Medya Çağında Aydın Kalabilmek” konulu söyleşide medyanın değişimi ve bu değişimde aydınların rolünü ve nasıl etkilendiğini değerlendirecek.
“BALIKÇI” DA ŞENLİKLERDE ALİAĞALILARLA OLACAK
Usta şair olarak uzun yıllar sanat çevreleri tarafından yakından bilinen, kamuoyu tarafından ise TV'de yayınlanan bir dizide “Balıkçı” rolüyle gönüllerde taht kuran Orhan Alkaya da şenliklerde Aliağalılarla buluşacak.
Şenliklerin 3. günü yapılacak “Emek, Barış ve Sevda Şiirleri” şiir dinletisi, usta şairler Cengiz Bektaş, Haydar Ergülen, Metin Demirtaş, Orhan Alkaya ve Refik Durbaş'ı buluşturacak.
Aliağa'nın aydın ve sanatçıların buluşma kenti olmasını sağlayacak olan 22. Emek ve Barış Şenlikleri, çok sayıda aydın ve sanatçıyı buluşturmasıyla Türkiye gündemine Aliağa'yı taşıyacak.