13 Ocak 2026, Salı

PAZAR, KOVİD-19 ÖNLEMLERİYLE KURULDU

22 Mayıs 2021, Cumartesi Paylaş Gönderiyi Yayınla
PAZAR, KOVİD-19 ÖNLEMLERİYLE KURULDU

Atatürk Mahallesi Kapalı Pazaryeri’nde hizmet veren Aliağa Cumartesi Pazarı, hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle dün kuruldu.

Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde kurulan pazar yerinde Aliağa Belediyesi Zabıta Ekipleri, sık sık denetimlerde bulundu. Esnafa ve vatandaşa kovid-19 kurallarına uymaları konusunda anonslar yapıldı. Aliağa Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Tahir Acar öncülüğünde gerçekleştirilen denetimlerde hem vatandaşa hem de esnafa maske ve sosyal mesafe kuralları hatırlatıldı.

Esnaf pazaryerine HES kodu sorgulamasının ardından alındı. Tezgahlar arasında 3 metre mesafe kuralı uygulandı. Maskesiz girişlere izin verilmedi. Pazaryeri girişlerinde el dezenfektan üniteleri de her zamanki gibi hazır bulunduruldu. Kovid-19 denetimlerinin yanı sıra ürün etiketleri de kontrol edildi. Aliağa Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Tahir Acar, İçişleri Bakanlığı’nın ilgili genelgesine istinaden Aliağa Cumartesi Pazarı’nın 1 Haziran’a kadar Cuma günleri kurulacağını belirtti.

(DERYA SÜNER)