13 Ocak 2026, Salı

Aliağa’da Denizcilik Kulübü kuruldu

23 Ocak 2010, Cumartesi Paylaş Gönderiyi Yayınla
Aliağa’da Denizcilik Kulübü kuruldu

Aliağa’da Aliağa Liman Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde okullarda denizcilik faaliyet kulüpleri kuruldu.
Denizcilik Kulübü hakkında geçtiğimiz gün, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği çerçevesinde Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen  seminerde öğrencilere çeşitli bilgiler verildi.
Aliağa Liman Başkanı Turgay Okur ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Yılmaz’ın yaptıkları sunum ile Eğitim projesi kapsamında İlköğretim Okullarında denizciliği sevdirmek, üç tarafı denizlerle çevrili yurdumuza denizden nasıl fayda sağlamak, denizcilik ile çevre bilincini kazandırmanın amaçlandığı belirtildi.     

Aliağa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Yılmaz da öğrencilere hitaben yaptığı konuşma da Türkiye de ilk kez kurulan bu kulüplerin ve faaliyetlerin eğitim alanında çok önemli olduğunu belirterek “Sizleri kutluyorum. Eğitim faaliyetleri içerisinde bu tür faaliyetler önemli bir yer tutuyor. Denizcilik Faaliyetleri Kulübü ile sizler denizlerimizi ve denizcilik alanında ki eğitimleri daha şimdiden alarak bilinç sahibi oluyorsunuz. Bu ülke olarak denizcilik sektörümüzün gelişmesi açısından da çok önemli” diye konuştu.
Aliağa Liman Başkanlığı tarafından İlköğretim de bulunan İlkokul ve Lise öğrencilerine seminerler ile bilgilendirme toplantıları yapan Liman Başkanı Ahmet Turgay Okur “Bu çalışmalarımızın temelini 2006 yılında attık. Aliağa'da ki tüm okullara 2006 yılında Denizcilik Eğitim Seminerleri vererek deniz bilincini aşılamaya gayret gösterdik.Bu faaliyet kapsamında lise öğrencilerimize 4 adet tekne vererek onların bu konuda eğitilmelerini amaçladık. Bu tekneler diğer okulların öğrencileri tarafından da kullanabilecek. Çeşitli faaliyetler yapacağız, yarışmalar düzenleyeceğiz ve denizden faydalanmanın yollarını öğreneceğiz. Okullarımızda ikinci dönem başladığında vereceğimiz 4 aylık eğitimden sonra öğrencilerimiz sertifikalı birer amatör denizci olmalarını sağlayacağız” dedi.
Okullarda kurulan Denizcilik Faaliyet Kulüplerine üye öğrencilere yönelik eğitim seminerlerini devam ettirdiklerini ifade eden Okur, ''Amacımız denizi sevdirmek, denizden faydalandırmak ve 3 tarafı denizlerle çevrili ülke olma sıfatını sadece söz olmaktan çıkarmaktır. Türkiye'de ilk kez böyle bir faaliyet kulübü kuruldu. Bu kulüplerin sayısının artmasını ümit ediyoruz. Bu faaliyet kapsamında lise öğrencilerimize 4 adet tekne vererek onların bu konuda eğitilmelerini amaçladık. Bu tekneler diğer okulların öğrencileri tarafından da kullanabilecek'' dedi.
Okur, eğitim seminerlerinden geçenlere sertifika ve katılım belgesi vereceklerini sözlerine ekledi.
Aliağa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Yılmaz da, Türkiye'de ilk kez kurulan bu kulüplerin ve faaliyetlerin eğitim alanında çok önemli olduğunu vurguladı.
Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen seminerle Faaliyet Kulüplerine üye öğrencilere  ve öğretmenlere çeşitli açıklamalarda bulunan Aliağa  Liman Başkanı Turgay Okur “ Gerçekleştirdiğimiz  eğitim seminerlerinden geçenleri  sertifika ve katılım belgesi ile ödüllendireceğiz. Sizler belki de ilerde üç tarafı denizler ile çevrili güzel ülkemizin kaptanları, gemi mühendisleri olacaksınız. Bu yaşlarda aldığınız deniz sevgisi sizlere çok şey katacak. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı ülkemizde denizcilik sektörünün bayramıdır. Bu bayramda yapılan çeşitli etkinlikve yarışmalarda bulunacaksınız ve kendinizi geliştireceksiniz.” dedi.
Aliağa Liman Başkanı Ahmet Turgay Okurun konuşmasının ardından Liman Başkanlığı tarafından özel olarak hazırlanan 40 dakikalık bir sinevizyon gösterimi sunuldu.