Aliağa CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz, gündeme ilişkin bazı değerlendirmelerde bulunmak üzere bir basın toplantısı düzenledi. Özellikle son günlerde sosyal
medya üzerinde yayınlanan yanlış mesajlar ve asılsız anketlerle ilgili açıklamalarda bulunan Durmaz, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Durmaz, seçimlerin yerel olmasına karşın, genel seçim provası olduğunu belirterek “Başbakan her gün kendisinden olanlar olmayanlar diye milleti ayırmakta ve siyasi rant elde etmeye çalışmaktadır. Ne yazık ki aynı tutumu ben ilçemizde de görmekteyim. Siyaset projeler çerçevesinde, nezaket kuralları içerisinde, geleceğe ilişkin çözüm üretme çerçevesinde yapılmalıdır. Siyaset kendinizi anlatarak yapılmalıdır, başkasını kötüleyerek değil. Üzülerek görüyorum ki, ülkemizin umudu olan CHP hakkında tepeden aşağı tüm yöneticilerimiz için bir karalama kampanyası başlatılmış bulunmaktadır. Yapanlar da maalesef partimizden ayrılan eski arkadaşlarımızdır. CHP bu ülkenin aydınlık geleceğinin teminatı olarak herkese lazımdır. CHP’yi yıpratmak demek, yeniden, diğer sağ partilerin önünü açmak demektir.” şeklinde konuştu. 42 yıllık bir partilinin çeşitli spekülasyonlarla partiyi ve kişileri karalamaya hakkı olmadığını söyleyen Durmaz, “Bizler, partimizin kararını ve karar verme yöntemlerini kabul etmek, sonucuna uymak zorundayız.” dedi. Çeşitli medya organlarında DSP’nin AKP tarafından finanse edilip desteklendiğinin söylendiğini belirten Durmaz, “Siyaset etik kuralları içinde yapılmalı, seviyeli yapılmalı. Bu sadece bizden ayrılıp gidenler için değil, herkes için geçerli bir kural olmalıdır. Çeşitli yalanlarla elde edilecek zaferin kimseye yararı yoktur. Eğer siyasette güven bekliyorsak, önce siyasetçi güvenilir olmayı bilecektir.” şeklinde konuştu. Son dönemlerde ortalıkta dolaşan çok sayıda anketlerden de bahseden Durmaz, “Gobbels’in sözü gibi, yalanı ne kadar çok söylerseniz o kadar gerçeğe dönüşüyor. Son iki üç gündür, Sonar ve Gezici adıyla sosyal medyada paylaşım yapılıyor. Dün Sonar’a ulaştık, Sonar’ın sahibi Hakan Bayrakçı, kendi facebook sayfasından bunu yalanladı. Gezici’ye ulaştık, o da twitter hesabından bunu yalanladı.” dedi.Kendilerinin de bir anket yaptırdığını, ancak yayınlamadıklarını, sadece parti üyelerine bilgi verdiklerini bildiren CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, sahte anketlerin yayılması üzerine, anketi yayınlamak ihtiyacı hissettiğini söyleyerek, Ege Üniversitesi’nde bir hocaya yaptırdıkları kamuoyu araştırmasının sonuçlarını da basın mensuplarıyla paylaştı.Anket sonuçlarına bağlı olarak, oyların toplanma adresinin CHP olması gerektiğini sözlerine ekleyen Durmaz, geçmiş dönem seçimlerinden örnekler vererek bölünmenin tehlikelerinden bahsetti. Durmaz, “1994 seçimlerinde sol oylar bölünmeseydi, Recep Tayyip Erdoğan belediye başkanı olamazdı, Türkiye bugünleri yaşamazdı” dedi.