
Aliağa Belediyesi’nin düzenlediği “1.Uluslararası Özgür Dünya Çocukları Şenliği”ne katılmak için Aliağa’da gelen Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti, Makedonya, Bulgaristan ve Gürcistan’dan gelen çocuklar Aliağa sokaklarını şenlendirdi.
Şenlikler kapsamında önce Atatürk Parkı’nda dans gösterisi yapan çocuklar sonrasında Özgür Dünya Çocukları Yürüyüşü’ne katılarak renkli görüntüler oluşturdu. Şenlikler Cumhuriyet Alanı’nda ki gösterilerle devam etti.
Ülkelerinde çeşitli hediyeler sundular
Öğretmenleri ile birlikte önce Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz’u makamında ziyaret eden misafir çocuklar Aliağa’da bulunmaktan ve şenliğe katılmaktan son derece mutlu olduklarını belirterek Türk misafirperverliğinden övgü ile söz ettiler. Ülkelerinin ve yaşadıkları şehirleri anlatan çeşitli hediyeler sunan misafire Başkan Oğuz şenliklerin anısına plaket ve çeşitli hediyeler verdi.
Başkan Oğuz; “Şenlikler ülke olarak çocuklara verdiğimiz değerin göstergesidir”
Çocuklara çok önem verdiklerini dile getiren Belediye Başkanı Turgut Oğuz “ Biz ülke olarak çocuklarımıza çok önem ve değer veriyoruz. Tüm dünya çocuklarının da aynı değeri ve ilgiyi görmesini dileriz. Umarım kentimizde çok güzel dostluklar kurarak toplumlar arası ilişkilerin gelişmesine ön ayak olurusunuz. Sizleri kentimizde misafir etmekten son derece mutluyuz. Kentimize hoş geldiniz” dedi.
Misafir çocukların dansları ilgiyle izlendi
1.Uluslararası Özgür Dünya Çocukları Şenliği çocukların Atatürk Parkı’nda toplu dans gösterisi ile başladı. Misafir ülkelerin yansı sıra Aliağa Belediyesi halk dansları topluluğu ile çevre ilçe ve beldelerden gelen halk dansları ekipleri gösteri sundu. Ardından şenliğin kortej yürüyüşü yapıldı. Kortej yürüyüşüne misafir çocuklar ve öğretmenlerinin yansı sıra Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Başkan Yardımcısı Münir Nurettin Bayrav, meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, Aliağaspor Kulübü yöneticileri ve yurttaşlar katıldı. Trafik bandosu eşliğinde Fatih Caddesi’nden başlayan yürüyüş İstiklal Caddesi’nden devam etti ve Hükümet Caddesi üzerinden Cumhuriyet Alanı’nda son buldu. Cumhuriyet Alanı’nda yapılan kutlamalarda yurt dışından gelen çocukların yanı sıra çevre ilçe ve beldelerden gelen halk dansları toplulukları gösterilerini sundu.