Araştırmacı gazeteci-yazar Uğur Mumcu, ölümünün 19. yılında Aliağa Uğur Mumcu Parkı'nda anıldı. Uğur Mumcu Parkı'nda düzenlenen törene, yoğun yağmura rağmen vatandaşlar ilgi gösterdi.
Atatürkçü Düşünce Derneği Aliağa Şube Başkanı Nazan Keskin, Uğur Mumcu'nun "Biz unutkan bir ulusuz. Unutuyoruz ve oğulları kızları ölen ana babaları, kanlı gözyaşlarıyla baş başa bırakıp gidiyoruz" sözünü hatırlatarak, "Unutkan bir toplumda akıllara çivi gibi çakılmalıdır yaşananlar" diye konuştu. Bağımsızlığın sadece lafta kaldığını, sosyal devletin yok olduğunu, insanların etnik ve inanç eksenli politikalar ile ayrıştırıldığını ve birbirlerine yabancılaştırıldığını ifade eden Keskin, "Çekip çıkarmalıyız insanları korku imparatorluğunun girdabından. Göstermeliyiz bu ülke üzerine oynayan oyunları, senaryoyu yazanları, sahneye koyanları anlatmalıyız topluma" dedi.
Yaşananlar karşısında yapılması gerekenin Uğur Mumcu'nun yarım kalan mücadelesini sürdürmek olduğunu belirten Keskin, konuşmasını şöyle tamamladı; "Samimiyetle, inançla, ödünsüzce savunmalıyız uğrunda öldüğü değerleri. Sürdürmek zorundayız bu türküyü, bu türkü bağımsızlık türküsü, Uğur Mumcu ve bu uğurda yaşamlarını yitirenlerin yarım kalmış türküsü. Bu türkü, özgürlüğe adanmış bir türkü, yarım kalmasına izin vermemek boynumuzun borcu."
Katılımcılar, törenin ardından Uğur Mumcu'nun büstüne kırmızı karanfiller bıraktılar.