13 Ocak 2026, Salı

BOZGÖL’ÜN CEZAEVİ YOLUNA BAKAN KISMI KAYDI

25 Şubat 2013, Pazartesi Paylaş Gönderiyi Yayınla
BOZGÖL’ÜN CEZAEVİ YOLUNA BAKAN KISMI KAYDI Aliağa Yeni Şakran Cezaevi yolu üzerindeki Bozgöl’ün çevresinde yol kayması meydana geldi. İzmir İl Özel İdare’si tarafından olayla ilgili önlem alındı.

Haber: Selda BEKTAŞ

Aliağa Yeni Şakran Cezaevi yolu üzerindeki Bozgöl’ün çevresinde yol kayması meydana geldi. İzmir İl Özel İdare’si tarafından olayla ilgili önlem alındı. Şimdi gölet etrafında Çandarlı Liman Projesi’nde kullanılan dolgu malzemeleri getirtilerek istinat duvarı yapılıyor. CHP’li İl Özle İdaresi Daimi Encümen Üyeleri de çalışmaları yerinde inceledi. Aliağa Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Dündar da bu ekibe eşlik etti.  Yol kaymasının istinat duvarı olmamasından dolayı kaynaklandığı belirtilirken herhangi bir risk oluşumuna karşı yaklaşık 700 kamyon dolgu malzemesi kullanılacağı ifade edildi. 10 gün önce başlayan istinat duvarı çalışmasının on güne kadar tamamlanması planlanıyor.

ÖRNEK: “KORKULACAK BİR DURUM YOK”

Konu ile ilgili açıklama yapan Özer Örnek, “Gölet’in Ceza Evi’ne bakan kısmında zamanında istinat duvarının yapılmaması sebebiyle kayma oluşmuş. Bizde kaymayı yerinde inceleyerek tehdit oluşturup oluşturmadığına dair incelemede bulunmak istedik. Kaymanın ilerleyen zamanlarda da hayati bir risk oluşturmaması için İzmir İl Özel İdare’si Çandarlı Liman Projesi’nde kullanılan dolgu malzemesinden istinat duvarı yaptırıyor. Şuan korkulacak bir durum yok. Sözlerine Cezaevi yol yapımını yürüten Müteahhit’in süre istediğini ekleyen Örnek,  İl Özel İdaresi Teknik elemanlarının hava koşullarını göz önünde bulundurarak bu isteği değerlendirip karar vereceklerini ifade etti. Yol yapım çalışmalarını incelemek üzere İzmir’den gelen bir diğer Encümen Üyesi Bilal Şencan da “Önceliğimiz ve talebimiz yol yapım çalışmalarının bir an önce tamamlanması yönünde. Meydana gelen kayma ile ilgili İl Özel İdaresi olarak hemen çalışmalara başladık. Özel İdare’nin kendi kaynaklarıyla yaptığı bir çalışma. Hem Gölet kenarında meydana gelen yol kaymasını yerinde incelemek hem de İl Özle İdaresi olarak yapılabilecek başka bir çalışma olabilir mi düşüncesi ile buradayız” şeklinde konuştu.Hacı Ömerli Köy Muhtarı Ali Dündar ise gölette su birikimi sağlanması gerektiğinin altını çizerek Tarım Daire Başkanlığı’ndan suyun 1 hafta sonra açılabileceği haberinin geldiğini belirtti. Yaklaşık 700 kamyon dolgu malzemesi kullanılacak. Ekipler 10 gün önce çalışmaya başladı. 10 güne kadar da tamamlanması planlanıyor.

CHP’Lİ ENCÜMEN ÜYELERİ AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI YORULMAZ’I ZİYARET ETTİ

CHP’li İl Genel Meclisi ve İl Özle İdaresi Daimi Encümen Üyesi Bilal Şencan ve Özer Örnek yerinde inceleme sonrası Yenişakran Belediye Başkanı İbrahim Ethem Yorulmaz’ ı da makamında ziyaret ettiler. Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Yorulmaz konuklarına yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.