13 Ocak 2026, Salı

DÖRT YILI DEĞERLENDİRDİLER

25 Mart 2013, Pazartesi Paylaş Gönderiyi Yayınla
DÖRT YILI DEĞERLENDİRDİLER Aliağa Köyleri Hizmet Götürme Birliği, tüm muhtarların ve il genel meclisi üyelerinin katıldığı toplantıda; geride kalan 4 yıl ile ilgili çalışmalar hakkında bilgiler verdiler. Verimli bir 4 yıl geçirildiğini belirten Birlik Encümen üyeleri, bütçeden Aliağa köylerine 5 milyon TL.lik yatırım yapıldığını belirttiler.

Aliağa Köyleri Hizmet Götürme Birliği, tüm muhtarların ve il genel meclisi üyelerinin katıldığı toplantıda; geride kalan 4 yıl ile ilgili çalışmalar hakkında bilgiler verdiler. Verimli bir 4 yıl geçirildiğini belirten Birlik Encümen üyeleri, bütçeden Aliağa köylerine 5 milyon TL.lik yatırım yapıldığını belirttiler.
İlk yapılacak yerel seçimlerde varlığı ortadan kalkacak olan Köylere Hizmet Götürme Birlikleri son yılına girdi.Her ilçede olduğu gibi Aliağa’da da Genel Bütçeden gelen paraları hangi köyde, hangi yatırıma harcama karar veren Aliağa Köylere Hizmet Götürme Birliği, geçtiğimiz akşam  yaptığı toplantıda geçmiş 4 yılı değerlendirdi, son bir yıla yönelik yapılacak çalışmaları değerlendirdi.Bizim Ev Restaurant Kaymakam İbrahim Keklik’in de katıldığı yemekli toplantıya; Birlik Meclisi üyeleri; Özer Örnek, Tarık Uslu, Mustafa Erdeniz, Ali Dündar’ın yanı sıra tüm köy muhtarları ile İl Genel Meclisi üyeleri Nesrin Beykoz ve Muhammet Yılmaz da katıldı.Toplantıda; geçtiğimiz ay yaşamını yitiren Horozgediği Muhtarı ve birlik üyesi İsmail Mete rahmetle anılarak, yerine köy muhtarlığına seçilen Halit Çetin’e ve Birlik Encümeni’ne seçilen Hacıömerli Köyü Muhtarı  Ali Dündar’a ‘Hoş geldin, hayırlı olsun’ denildi.

ÖZER ÖRNEK,‘BAŞARILI BİR 4 YIL GEÇİRDİK’

Kaymakam İbrahim Keklik ile birlikte 4 dönemdir Aliağa Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümeni’nde görev yapan CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Özer Örnek, toplantının ardından 4 yıllık çalışmalar hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu.Genel Bütçeden Aliağa’ya düşen payın doğru kullanılmasında adaletli bir yatırım programı uyguladıklarını belirten Özer Örnek “Eski dönemlere baktığımızda Birlik bütçemizin yüzde 35’i yatırıma, yüzde 65’i cari giderlere harcanmaktaydı. CHP Grubunun katkılarıyla yatırımlara ayrılan pay yüzde 50’ye ulaştı. Diğer yandan tüm köylerimizin çöplerini toplamaya başladık. Bu tarihte bir ilk. Köylülerimize ücretsiz olarak yapmak istedikleri ev için tek tip proje ürettik. Bu projede yapacakları binanın mimarisinden, betonarmesine, elektrik projesi dahi var” dedi.

‘CEZAEVİ YOLU İÇİN 6 MİLYON TL. PARA HARCADIK’

Özer Örnek, Birliğin hiç görevleri arasında olmamasına karşın Birlik Encümeni ve yöre halkının verdiği mücadele sonucu Özel İdare Bütçesinden 6 milyon TL. para çıkarttırarak Yenişakran Cezaevi yolunun ihalesini yaptıklarını, işin yapımının devam ettiğini belirtti.

‘ALİAĞA İÇİN 5 YILDA 5 MİLYON TL. PARA HARCADIK’

Birlik Encümen Üyesi Özer Örnek, 4 yıldır Aliağa için yaptıkları yatırımları anlatarak yıl yıl şu bilgileri verdi;“2009 yılında Aliağa’ya 459 bin TL. para ayrılmasına karşın 23 milyon da ek ödenek ile bu rakamı 476 bin TL.ye çıkartarak. 2010 yılında 463 bin 600 TL. bütçeden ayrılmasına karşın 700 bin TL.de KÖYDES’den köprü için para çıkarttık ve o yılı  1 milyon 163 bin TL. ile kapattık. Yine 2011 yılında 473 bin 600 TL. bütçeden ayrılmasına karşın 465 bin TL.de KÖYDES’den para çıkarttık 938 bin TL. ile kapattık.  2012 yılını ise 603 bin TL. pay ayrılmasına karşın, okul onarımı, üretim yolları gibi yatırımlar için 581 TL. daha ödenek çıkarttırarak 1 milyon 184 bin TL. ile kapattık. 2013 yılı için ise 1 milyon 120 TL. bütçe yaptık. Buna ilave olarak Aliağa Devlet Hastanesi’ne tıbbi cihaz alımı için 100 bin TL para çıkarttık. Yani toparlarsak Sayın Kaymakamız, ve birlik encümeni arkadaşlarımızla Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak iyi çalışmalar yaptığımıza inanıyorum. 2009 yılında seçimle bizi göreve getiren vatandaşlarımıza imkanlar dahilinde iyi bir 4 yıl geçirdiğimize inanıyorum, bu vesile ile herkese teşekkür ediyorum” dedi.

‘KÖYÜMÜZÜ GERİ İSTİYORUZ’

Yeni Bütünşehir Yasası ile ülke genelindeki büyükşehir sınırları içerisindeki 16 bin köyün tüzel kişiliği kaldırılarak ilk seçimde her birinin mahalle haline getirileceğini belirten Birlik Encümeni’nin yeni üyesi Hacıömerli Köyü Muhtarı ve Aliağa Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Dündar, “Eğer Anayasa Mahkemesi iptal etmezse, yasanın Anadolu köyleri ve kültürüne faturası ağır olacak. Yeni yasayla köy muhtarlıklarının kendi yaşam alanlarını yönetmekle ilgili hiçbir yetkileri kalmadığı gibi, tüm mal varlıkları belediyelere devredileceğini söyledi.Aliağa’daki tüm köy muhtarı olarak ülkemizin birçok köyünde başlatılan ‘Geleceğin Köyleri Hareketi adıyla  ‘Köy yoksa geleceğimizde yok’ sloganıyla başlatılan imza kampanyasına binlerce imza ile destek verdiklerini de belirten Dündar, köylerinin mahalle olmaması için her platformda mücadelelerinin süreceğini ifade etti.