Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin'e yönelik başlattığı ‘Zeytin Dalı Harekatı’ yedinci gününe girerken, siyasi partilerin ilçe başkanları şehit düşen Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta, Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan, Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı ve operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu.
Afrin’de başlatılan operasyon 7. gününe girerken şehit düşen Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta, Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı ve operasyonla ilgili açıklamalarda bulunan Ak Parti, CHP, MHP ve İyi Parti ilçe başkanları şehitlere Allahtan rahmet dilerken, operasyonun başarıyla sonuçlanmasını temenni etti.
‘Afrin'in ardından sıra Münbiç'e gelecek
Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, “Bu operasyonun amacı Ülkemizin sınırlarında ve bu bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanmasıdır. Operasyon ile Afrin bölgesinde, PKK,KCK,PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmaktır.
2016'ta düzenlediğimiz Fırat Kalkanı Harekatı’yla sınırın Suriye tarafındaki 2 bin kilometrekarelik bir bölgeyi IŞİD'den temizledik. Şu anda Silahlı Kuvvetlerimizin korumasındaki ve Özgür Suriye Ordusu denetimindeki bölge Fırat Nehri'nin batısında Azez'den Cerablus'a dek uzanıyor. Fırat Kalkanı Harekâtı ile sadece sınırımızdaki IŞİD tehdidini ortadan kaldırmakla kalmadık, iki özerk Kürt bölgesi Afrin ve Kobani arasında bir tampon bölge de oluşturduk.
Türkiye olarak Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib'e de asker gönderdik. Bölge, Mayıs 2017'de Türkiye, İran ve Rusya arasında imzalanan anlaşmayla çatışmasızlık bölgelerinden biri haline geldi. İdlib'e asker konuşlandırmak, aynı zamanda Ülkemizin Afrin'in güneyinde de bir askeri varlığa sahip olmasını sağladı. Afrin'e girmek, Suriye'de yeni bir devlet kurulmasını engellemeyi amaçladığından Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekatı'nın devamı olacak. Allah'ın izni ile buradan da zaferle çıkacağız.” açıklamalarında bulundu.
‘Bölge barışını sağlamak için siyasi çözümler üretilmeli’
CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz ise “Zeytin Dalı Harekatı, sınır güvenliğimizin sağlanması ve sınırlarımızın terör unsurlarından arındırılması, ülkemizin ve bölgenin huzuru açısından önemli ve gereklidir. Ülkemizin milli güvenliği ve çıkarları her şeyin üstündedir. Bu nedenle Suriye de yuvalanan terör örgütleriyle mücadele etmek Türkiye’nin hakkı ve görevidir.” dedi.
Bunun yanı sıra, geleceğe dönük olarak Suriye’nin egemenliği ve toprak bütünlüğünü sağlayacak siyasi çözüm üretilmesinin de çok önemli olduğuna değinen Durmaz, bölge barışı için kalıcı çözümün ancak böyle yaratılabileceğini, bu amaçla Türkiye’nin ABD, Rusya, İran ve Suriye gibi bütün taraflarla görüşerek siyasi sürece katkı sağlayabileceğinin altını çizdi. Sürmekte olan Zeytin Dalı Harekatı’nın en kısa sürede hedefine ulaşmasını, askerlerin ise daha fazla kayıp vermeden ülkeye geri dönmesini temenni eden İlçe Başkanı Durmaz, “Harekat sırasında şehit düşen askerlerimize rahmet diler, başta aileleri olmak üzere tüm ulusumuza başsağlığı dilerim.” şeklinde konuştu.
‘Allah ordumuzu muvaffak etsin!’
Sosyal medya üzerinden “Afrin’de terör örgütü PYD’ye karşı şanlı Türk ordusunun başlattığı operasyon ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun. Allah ordumuzu muvaffak etsin.” şeklinde mesaj yayınlayan MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir operasyonda hayatını kaybeden şehitler için baş sağlığı dileyerek “Ordumuz bu operasyondan başarı ile çıkacaktır. Tek bir terörist dahi kalmayana dek elimizden geleni yapacağız.” dedi.
‘Ordumuz sivil halkın can güvenliğini sağlayacak kabiliyette’
Türkiye siyasetinde yeni bir çıkış yapan İyi Parti Aliağa İlçe Başkanı Yücel Karaşan “Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası ve milletimizin güvenliği açısından çok önemli olan, Suriye’nin kuzeyinden gelen tehditlerin bertaraf edilmesi adına, güney sınırlarımızda bir terör devleti oluşturulmasına mani olarak, bu bölgede yaşayan masum Suriye halkının güvenliğine kavuşabilmeleri için, ordumuz bir sınır ötesi operasyon başlatmıştır. Zeytin Dalı adı verilen bu operasyonla, mensubu olmaktan şeref duyduğumuz yüce Türk milletinin olduğu gibi, Aliağa İyi Parti İlçe teşkilatı olarak bizlerin de duaları Mehmetçik’le beraberdir. Ordumuz, bu operasyonla bölgedeki sivil halkın can güvenliğini sağlayacak tecrübeye, bu harekatı başarıyla icra edecek kabiliyete sahiptir. Şerefli Türk ordusunun, tek bir neferine dahi zarar gelmeden, başlatmış oldukları harekatı başarı ile sonuçlandırmalarını Aliağa İyi Parti İlçe Teşkilatı olarak temenni ediyor, başarılar diliyoruz.” şeklinde konuştu.
(EREN SARAN)