13 Ocak 2026, Salı

Yılın avcısı ödülü Bayram Ergün'ün

26 Nisan 2012, Perşembe Paylaş Gönderiyi Yayınla
Yılın avcısı ödülü Bayram Ergün'ün

2011-2012 avlanma dönemi yılın avcısı ödülü Aliağa Merkez Avcılar ve Atıcılar Derneği üyesi Bayram Ergün'e verildi.

Aliağa Merkez Avcılar ve Atıcılar Derneği Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen yemekte bir araya gelen avcılar, geçen sezonun muhasebesini yaparak gelecek sezonla ilgili değerlendirmelerde bulundular. Tavşan ve keklik güveçlerinin yenildiği yemek; fıkralar ve anlatılan hoş anılarla neşe içinde geçti.

Dernek Başkanı Seçkin M. Biltekin yaptığı konuşmada, "Bayram ağabeyimiz, avcılık camiası içinde sevilen, saygı duyulan ve halen de aktif olarak avcılığa devam etmekte olan avcılığı bir yaşam şekli olarak görmüş ve gönül vermiş değerli bir büyüğümüzdür. Kendisinin bugüne kadar olan avcılık geçmişinin yılın avcısı ödülü ile taçlandırılması başta Yönetim Kurulumuz olmak üzere bütün camiayı mutlu etmiştir. Ergün; yasalara ve avcılığın yazılı olmayan kurallarına saygılı nesillerin yetişmesinde genç avcılara örnek olmaya devam edecektir" diye konuştu.

Biltekin, "Derneğimiz kuruluşundan bu yana Ege Yaban Hayatı ve Avcılık Federasyonu'nun üyesidir. İlçemiz ve ülkemiz avcılığı ile ilgili görüşlerini ve taleplerini Federasyon aracılığıyla dile getirmekte, çalışmalarını örgütlü bir şekilde sürdürmektedir. Ülkemiz avcılarının,  dernekler, federasyonlar ve bir konfederasyon etrafında toplanması büyük önem taşımaktadır. Ülkemizde 1 milyon olarak tahmin edilen avcı sayısının ne yazık ki ancak 100 bin kadarı yasal avcılık iznine sahiptir. Ülkenin en büyük sorunlarından biri olan kayıt dışılık, avcılık için de temel sorunlardan biridir. Hak ve sorumluluklarını bilen ve talep eden bir toplum, kendi iç disiplinini sağlamak ve taleplerini daha gür bir sesle dile getirmek için bir sivil toplum örgütü bünyesinde birleşmelidir. Derneğimiz üyelerinden Bayram Ergün'ün federasyonumuz ve konfederasyonumuzca 'Yılın Avcısı' olarak ödüllendirilmesi bizlere gurur vermiştir" dedi.