Tüp bebek tedavisine başlayan çiftlerin, bebekleri embriyo aşamasındayken anne karnına girmeden cinsiyet seçimi yapmaları mümkün. Cinsiyet seçimi için daha detaylı bilgi öğrenebilmeniz için http://www.cyprusivf.net/ linkini tıklayınız. Kimi çiftler kız bebek kimileri ise erkek bebek isteyebilmektedir. Bunu belirleyebilmeniz için PGT yöntemlerinden yararlanılmaktadır.
PGT yöntemi ile cinsiyet belirleme %100’ e yakın sonuçlar vermektedir. Anne rahmine yerleştirilen kromozomlara göre cinsiyet değişmektedir. XX kromozom kız bebek sahibi olmanızı sağlarken XY kromozomu ise erkek bebek sahibi olmanızı sağlamaktadır. Bazı çiftler ise erkek bebeği varsa kız, kız bebeği varsa erkek bebek isteyebilmektedir. Seçtiğiniz XX veya XY kromozom anne rahmine yerleştirilerek cinsiyet seçimi yapılır. Rahime yerleştirilen embriyo tuttuğu takdirde cinsiyeti net olarak belirlenmiş olur. Ancak bu gebelik tüp bebek uygulamasındaki gebelik şansı ile eş değerdir. Gebelik şansı da hamile kalmak isteyen kadının yaşı ve yumurta rezervine bağlı olarak değişebilmektedir.
Cinsiyet seçimi yapmak isteyen çiftler öncelikle tüp bebek tedavi sürecine başlatılır. Tüp bebek tedavisindeki amaç çok sayıda yumurta üretilmesinin sağlanmasıdır. Muayene aşamaları geçildikten sonra tüp bebek işlemine engel bir durum yoksa işleme başlatılır. Kadının adet döngüsü dikkate alınarak adetinin 2. ve 3. günü başlayıp 10 gün süren bir ilaç tedavisine başlatılır. İlaç tedavisi ile yumurta hücrelerinin çoğaltılması amacıyla yumurta sayısının artırılması sağlanır. Bu işleme indüksiyon da denmektedir. Ön tedavi de yaşadığı şehirde önerilen doktor ile süreç tamamlanabilir. Ön tedavi süreci tamamlandıktan sonra Kıbrıs tüp bebek merkezine gelerek cinsiyet seçimi tedavisine başlanır. Bu süreç için geçirilen zaman 1 haftadır. Kıbrıs’ta geçireceğiniz zaman da isteyenler için anlaşmalı oldukları özel oteller ile avantajlardan faydalanabilmektedirler. Tüm tedavi için ayrılması gereken zaman ise 20 gündür. Tedavi sürecinde yumurtalar istenen büyüklüğüne ulaşması sağlanır, çatlatma iğnesi yapıldıktan sonra kadından yumurta hücreleri toplanır, eşten alınan spermler mikroenjeksiyon yöntemi ile yumurta hücrelerinin döllenmesi sağlanır. Elde edilen embriyolar 3. gelişim gününde sağlık ve cinsiyet yönünden tarama yapılır. Embriyonun 5. gelişim gününde ise kromozom seçimleri yapılarak anne rahmine transferi sağlanır. Embriyo transferinden yaklaşık 12 gün sonra ise kandan bakılacak HCG testi ile hamilelik sonucu öğrenilir.