
Aliağa'da son dönemde özellikle Yeni mahallede meydana gelen su kesintileri vatandaşların tepkisine neden oluyor. Özellikle akşam saat 21.00'den sonra meydana gelen kesintilerin su yetersizliğinden dolayı yapıldığı iddia edilirken, vatandaşlar kesintileri duyurmayan İZSU'ya tepki gösteriyor.
Aliağa'lı bir grup vatandaş son birkaç aydır ilçede yaşanan su kesintilerinin nedenlerinin ve zamanlarının bildirilemediği gerekçesiyle vatandaşlık bilgi edinme hakkı kapsamında Büyükşehir Belediyesine dilekçe ile müracaat ederek konu ile ilgili bilgi istediler.
Vatandaşlar İzmir Büyükşehir Belediyesi kapsamına giren Aliağa'da su hizmetlerinin son birkaç aydır Aliağa Belediyesi'nden Büyükşehir Belediyesine geçtiğini hatırlatarak, Aliağa'daki su abonelerinin söz konusu hizmet ile muhatabı bir süredir İzmir Büyükşehir belediyesi (İZSU) olduğunu belirttiler.. Vatandaşlar, bu hizmetin Büyükşehir Belediyesine geçmesinin ardından sık sık arıza gerekçeleriyle kentin önemli bir bölümünde kamuoyuna haber verilmeden su kesintileri yapılmakta olduğunu belirterek soruna çözüm bulunmasını istedi.
Ayrıca kentte su sıkıntısı olabileceğini dile getiren vatandaşlar “konu ile ilgili yetkililerden bilgi almak istediğimizde (Pompalarda bakım var, pompalar arızalı, bir yerde arıza oluştu) şeklinde mazeretlerle karşılaşmaktayız. Ancak son olarak 24 Temmuz 2007 saat 21.00 de yapılan kesintinin ardından yine telefon ile bilgi almak için aradığımızda görevliler, (Su yetersizliği nedeniyle kesinti yapıldığını) depoların dolmasıyla sabah 07.00 de su verileceğini belirttiler. Yani kentin su yetersizliği yaşadığını ilk kez dile getirdi. Buna kimsenin diyeceği bir şey yoktur. Vatandaş olarak bizler de buna katlanırız ve yetkililerin başka kaynaklardan kentin bu sorununu çözmelerini bekleriz Ancak, bu su yetersizliği sonucu kesintilerin planlı olmamasından dolayı ve vatandaşlara hiçbir bilgi verilmemesi büyük bir iletişim ve halkla ilişkiler eksikliğidir, denildi.
Vatandaşlar sonuç olarak Aliağa ilçesinde meydana gelen kesintiler hakkında kendilerine bilgi verilmesini; kesintilerin bundan böyle Aliağa kamuoyuna çeşitli medya ve iletişim kanalları kullanılarak duyurulmasını, Aliağa Su hizmetlerinin Büyükşehir belediyesine geçmesinden bu yana hangi tarih ve saatlerde hangi gerekçelerle kesinti olduğunun açıklanması ve Aliağa'nın su kaynağı sorunu olup olmadığını, varsa bu sorunun nasıl çözüleceğinin, 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu ve 3071 Sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun çerçevesinde yazılı olarak bilgi verilmesini istediler.