13 Ocak 2026, Salı

ALİAĞA'LI AVCI ADAYLARI 'AVCI EĞİTİMİ' KURSUNDA

26 Temmuz 2007, Perşembe Paylaş Gönderiyi Yayınla
ALİAĞA'LI AVCI ADAYLARI 'AVCI EĞİTİMİ' KURSUNDA Aliağa Merkez Avcılar ve Atıcılar Derneği ve Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi arasında imzalanan bir protokol ile Aliağalı avcılara “Avcı Eğitimi Kursu” düzenleniyor.
Aliağa'da ilki  2002 yılında, ikincisi ise 2005 yılında düzenlenen Avcı Eğitimi kursunun  3.sü  Aliağa Ticaret Odası seminer salonunda gerçekleştiriliyor.
Geçtiğimiz gün başlayan, 8 gün  toplam 32 saatten oluşan kurs  sonunda 50 kursiyer avcıdan  eğitim  kursunu başarı ile tamamlayan avcı adayları diplomalarını alarak bilinçli birer avcı olarak av meralarına çıkacaklar.
Kursa katılan   avcı adaylarına ekoloji bilgisi, avcılığın tarihi, avda kullanılan silahlar, ülkemizdeki av hayvanları, av köpekleri, sağlık ve ilk yardım bilgisi, avcılıkla ilgili genel bilgiler ve hukuki mevzuatla ilgili ayrıntılı bilgiler usta öğreticiler Ziraat Mühendisi Filiz Karaşan, Tarih Öğretmeni Fikri Yıldırım, Dernek Başkan Yardımcısı Seçkin M. Biltekin Veteriner Hakan Onur,Diş Hekimi Levent Gönül ve Avukat Serkan Ardıç tarafından veriliyor.
Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali İmran Dişçi   Halk Eğitim Merkezi olarak birçok kurs düzenlemekteyiz. Bunların arasında şimdi Avcı Eğitim Kursu'da yer almakta. Bu kurslara taleplerin artması soncunda önümüzdeki dönemde de yeni kurslar açmak suretiyle  üzerimize düşün her türlü görevi özveri ile yerine getireceklerini belirtti.
Aliağa Merkez Avcılar ve Atıcılar Derneği  Başkanı Süleyman Doğaç ise Hak ve sorumluluklarını bilen, avcılığın yazılı olmayan ahlaki kurallarının farkında ve yasaların koyduğu kurallara uyan avcıların yetişmesi için son derece gerekli olduğunu belirtti  ve başka  talep olması durumunda bu kursların açılması için  yeniden girişimde  bulunacaklarını söyledi.Aliağa Merkez Avcılar ve Atıcılar Derneği  Başkan Yardımcısı ve usta öğretici Seçkin Biltekin'de  kursta yurdumuzdaki av hayvanları ve avcılığı ile burada kullanılan silahlar hakkında eğitim verdi.  Biltekin kursta Türkiye'de 160 çeşit memeli hayvan yaşıyor. Bunların bir bölümü avcılar tarafından avlanabiliyor. Yasak olmayan türlerin yaşam alanlarının ve yaşam biçimlerinin avcılar tarafından bilinmesi gerektiğini belirtti. Hangi av hayvanı için hangi çapta ve özellikte silah ve fişeğin kullanılacağını bilmeyen bir avcının başarılı olamayacağını da sözlerine ekledi.