13 Ocak 2026, Salı

DUBLE YOLDA YİNE KAZA

27 Mayıs 2011, Cuma Paylaş Gönderiyi Yayınla
DUBLE YOLDA YİNE KAZA Kalabak Köyün’den Yenişakran İlköğretim Okuluna öğrenci taşıyan servis aracına, okula 100 metre kala duble yol çalışması yapılan bölgede arkadan hızla gelen vincin çarptı. Meydana gelen kazada servis aracında bulunan 3 öğrenci ve vinç sürücüsü ve yol işaretcisi  ağır, 20 öğrencide hafif yaralandı. 

Çarpışma sonucu, yolun ortasına yan yatarak devrilen servisteki öğrenciler yollara savruldu. Karayolu üzerinde seyir eden vatandaşlar ve Şakranlılar öğrencilere yardıma koştular. Aliağa Devlet Hastanesine kaldırılan ve durumu kritik olan Yaralı öğrencilerden Aysun Barut, Aslıhan Sarı ile vinç sürücüsü Veysel Bıçak, Aliağa Devlet Hastanesi'ndeki tedavilerinin ardından İzmir'deki hastanelere sevk edildiler.

İzmir'in Aliağa ilçesi Yenişakran beldesinde dün sabah Kalabak Köyünden öğrenci servisi çeken minibüs Şakran İlköğretim okuluna 100 metre kala arkadan hızla gelen vincin çarpması sonucu meydana gelen kazada servis aracında bulunan 2 öğrenci ve vinç sürücüsü ağır, 20 öğrencide hafif yaralı olarak Aliağa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
İzmir-Çanakkale duble yol çalışmaları yapılan İzmir Çanakkale karayolu üzerinde bulunan Şakran girişinde çalışmalar nedeniyle iki şeride ayrılan yolda aşırı hızla gelen Veysel Bıçak yönetimindeki 35 NAA 41 plakalı vinç, önce Rıdvan Yetiş'in kullandığı 35 NKB 52 plakalı okul servisine arkadan çarptı. Arkasından da yol görevlisi Murat Akkuş'a çarparak yolun ortasına attı.
Akkuş'un yol ortasına düşmesi üzerine vincin sol arka lastikleri ayaklarının üzerinden geçti. Çarpışma sonucu, yolun ortasına yan yatarak devrilen servisteki öğrenciler yollara savruldu. Karayolu üzerinde seyir eden vatandaşlar ve Şakranlılar öğrencilere yardıma koştular. Aliağa Devlet Hastanesine kaldırılan ve durumu kritik olan Yaralı öğrencilerden Aysun Barut, Aslıhan Sarı ile vinç sürücüsü Veysel Bıçak, Aliağa Devlet Hastanesi'ndeki tedavilerinin ardından İzmir'deki hastanelere sevk edildiler.
Olay dün sabah saat 08.30 sularında Aliağa'nın Kalabak Kalabak Köyünden 'Taşımalı eğitim' kapsamında Şakran Beldesinde bulunan Şakran İlköğretim Okulu öğrenci taşıyan Rıdvan Yetiş yönetimindeki 35 NKB 52 plakalı otobüs, duble yol çalışmaları yapılan bölümde yol işaretçisinin ikazı üzerine yavaşladı. Bunun üzerine arkadan süratle gelmekte olan 35 NAA 41 plakalı kamyon vinç öğrenci servisine arkadan hızla çarptı. Arkasından karayolu üzerinde çalışma olduğunun bayrakla ikazını yapan işaretçi çarptı, daha sonra direksiyon hakimiyetini kaybederek yol kenarına çarpıp durdu. Çarpışma ile servis aracı yolun ortasına yan yatarak devrildi. Servisteki öğrenciler yola savruldu. Kazada öğrencilerden, Aslıhan Sarı, Aysun Barut ile vincin sürücüsü Veysel Bıçak ağır yaralandılar.
İşaret Görevlisi Murat Akkuş ağır, 20 öğrenci ise çeşitli yerlerinden hafif yaralandılar.
Yaralılar, 112 acil ekipleri tarafından olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla önce Aliağa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldılar. Yaralı öğrencileri Şakran Belediyesi araçları da hastaneye taşıdı. Öğrenci velileri kazayı duyar duymaz Aliağa Devlet Hastanesi'ne akın ettiler ve çocuklarının durumlarını öğrenmek istediler.
Aliağa Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve okul öğretmenleri hastaneye gelerek öğrencilerin durumları hakkında bilgiler alarak velilere bilgi verdiler. Aliağa'daki okullarda görev yapan Rehber öğretmenler yaralı öğrencilerle bire bir görüşerek onların rahatlamaları için psikolojik destek sağladılar. Yaralılardan durumu ağır olan Aslıhan Sarı, helikopter ambulans ile Aysun Barut 112 ambulans ile karayoluyla Ege Üniversitesi Hastanesine, Kamyon Vincin şoförü Veysel Bıçak Tepecik Eğitim ve araştırma Hastanesi'ne sevk edildiler. Olay sonrası Servis Şoförü Rıdvan Yetiş ise ifadesi alınmak üzere jandarma tarafından gözaltına alındı. Yetiş “Okula 100 metre kalmıştı. Bölünmüş yoldan tam çıkacağımız zaman arkadan gelen vinç hızla bize çarptı. Araba olduğu ters döndü ve yan yattı.. İnşallah çocuklarıma bir şey olmaz.” dedi.
Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Saygılı, olay yerine ve Hastaneye giderek olay hakkında bilgi aldı, yaralanan ailelere geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Yenişakran Belediye Başkanı İbrahim Etem Yorulmaz'da kazayı duyar duymaz olay yerine gelerek tüm belediye araçlarını seferber ederek, yaralı öğrencileri hastaneye taşıdı.
Kaza sonrası yol yarım saat gidiş ve gelişe tamamen kapalı kaldı. Daha sonra yol  tali yoldan verilmeğe başlandı. Kaza sonrası öğrencilerin yollara yayılan çantaları ve eşyaları Jandarma tarafından toplanarak ailelere teslim edilmek üzere karakola götürüldü.
Yaralanan Karayolları işaret görevlisi Murat Akkuş “Ben normal görevimi yapıyordum. Sırtım dönüktü.  Birden bir ses duydum. Minibüs yan yattı. Üzerime bir vinç kamyonu geliyordu kaçtım ama bana çarptı. Yola uçtum. Sonra arka lastikleri ayaklarımın üzerinden geçti. Gerisini hatırlamıyorum” dedi.
Öğrencilerden Yakup Tilki  “Sabah servise bindik okula gidiyorduk. Şakran girişine geldiğimiz sırada bir adam bayrak sallıyordu. Kamyonlar geçiyordu.  Birden bizim arabaya arkadan bir şey çarptı arkadaki arkadaşlarımdan bazıları öne uçtu. Biz yerimizden fırladık. Araba devrildi.  O anda ben dahil tüm arkadaşlarım çığlık sesleri ve ağlama başladık. Sonra bizi arabadan çıkardılar. Bizim emniyet kemerlerimiz takılıydı bazılarımızda takılı değildi. Bazılarımızın emniyet kemerleri küçük geliyordu. Onun için takamıyorlardı.”dedi.
Kazada yaralananlar;
 Hasan Güneş, Yasin Tosun, Derya Türker (ağır yaralı), Gülsüm Tosun, Asuman Sarı, Ayşenur İşler, Aysun Barut (Ağır yarılı Ege Ü.sevk), Nursel Yağcıönü, Bayram Yağcıönü, Hatice Karakoç, Büşra Atıcı, Şule Türker, Aslıhan Sarı (Ağır yarılı Ege Ü.sevk), Murat Akkuş (Ağır yarılı-Karayolları işaretçisi), Berna Barit, Mehmet Emin Barut, Elif Selvi, Hasan Berk Bağönü, Kudret Kartal, Kübra Kartal, Yakup Tilki, Sultan Tilki, Veysel Bıçak Kamyon sürücüsü-Tepecik Eğitim ve araştırma Hastanesi'ne sevk)
YENİŞAKRAN İLKÖĞRETİM OKULU'NDA İKİNCİ YAS
3 yıl önce de Şakran'da servis kazası yaşanmıştı. Aliağa'nın Kapıkaya köyü ile Manisa'nın Karaahmetli köylerinden Yeni Şakran beldesinde bulunan Yenişakran İlköğretim Okulu ile Mustafa Güngör Çolakoğlu Lisesi'ne öğrenci taşıyan servis aracı üç yıl önce köprüden dere yatağına uçmuş, kazada 4 öğrenci ölürken 24 öğrenci ve sürücü ile bir veli de ağır yaralanmıştı. Bir yıl sonra 10 Eylül 2008 tarihinde meydana gelen öğrenci servisi kazasında dört arkadaşının ölümüne şahit olan Musa Arslan (15) isimli öğrenci, arkadaşlarının ölüm yıldönümünde intihar ederek canına kıydı.