13 Ocak 2026, Salı

İlçe Milli Eğitim Müdürü hızlı başladı

27 Eylül 2010, Pazartesi Paylaş Gönderiyi Yayınla
İlçe Milli Eğitim Müdürü hızlı başladı

Aliağa EKSPRES
Yakup Tatlıcı'nın Kınık'a görevli olarak tayin edilmesinin ardından Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Kazım Sayın, Cuma günü okul müdürleri ile, Cumartesi günü de Aliağa'daki basın mensupları ile biraraya geldi.
Müdür Kazım Sayın her iki toplantıda da; “Her türlü sorunu birlik ve beraberlik içerisinde; tartışarak ve paylaşarak çözeceğimize inanıyorum' diyerek, diyaloğa hazır olduğunu söyledi.                   

Cuma günü Aliağa'daki tüm okulların Müdür ve Müdür yardımcıları ile Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda bir araya gelen Aliağa'nın yeni İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Sayın, toplantıda hem kendisini tanıttı, hem de okulların yöneticilerini yakından tanıma fırsatı buldu.
Aliağa'daki okulların sorunları, geleceğe yönelik startejilerinin de konuşulduğu toplantıda Müdür Sayın, tek tek okulların yöneticileri ile tanıştı.
Şube Müdürü Abdullah Yılmaz'ın Aliağa'daki Milli Eğitim'in genel durumunu değerlendirerek, 2010-2011 eğitim öğretim yılı ile ilgili hazırlanan planları değerlendirmesinin ardından söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Sayın, önce kendisini tanıttıktan sonra eğitim ve öğretime bakışını uzun uzun anlattı.
Aliağa'nın yabancısı olmadığını, eşinin Helvacılı olduğunu belirten Kazım Sayın, 27 yıldır milli eğitim camiasında öğretmenlik ve çeşitli kademelerde yöneticilik yaptığını ifade ederek, 27 Ağustos 2010 tarihinde Aliağa METEM Müdürlüğüne, 22 Eylül tarihinde de Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun görevlendirmesiyle Aliağa İlçe Milli Eğitim müdürlüğü'ne getirildiğini söyledi.
'300 BİN NÜFUSA HAZIR OLMALIYIZ'
Konuşmasında 10 yıllık planlamalarda Aliağa'nın nüfusunun 300 binlere ulaşılacağından bahsedildiğini belirten Sayın, "Bizim Milli Eğitim Müdürlüğü olarak biz buna hazırlıklı olmak zorundayız. Planlamalar yapmalıyız. Tabi biz bunu yaparken bir takım olmalıyız. Takımın içinde yer almalıyız düşünceleri paylaşmalıyız. Görüşleri paylaşmak zorundayız" diyerek diyalog içerisinde, paylaşmanın önemini vurguladı.
Aliağa'da eğitime emeği geçen başta Kınık ilçesine görevlendirilen eski müdür Yakup Tatlıcı olmak üzere tüm müdürlere teşekkür ederek saygı ile andığını belirten Kazım Sayın, konuşmasını şöyle sürdürdü;
"Bu bir görevlendirmedir, görevi yürümedir. Bugün bu görevi biz yürütüyoruz, yarın öbür gün bir başka arkadaşımıza bu görev verilecek. Bunları saygı ile karşılıyoruz. Bize düşen görev; destek olmak, yol arkadaşı olmaktır. Bu toplantıyı arkadaşlarımızla tanışmak, bizden ne bekliyorlar, bizler neleri yapabiliriz. Bunları konuşmak için bu tür toplantıları sık sık yapacağız. Bulunduğumuz yerden daha yukarıya nasıl taşırız. Bunları konuşmalıyız"
Çözülemeyecek hiç bir problemin olmadığını düşündüğünü belirten Sayın, sadece planmayı, programlamayı iyi yapılmasını gerektiğine inandığını söyledi.
Konuşmasının ardından okulu yöneticilerinin tek tek sorunlarının dinleyerek not alan Müdür Kazım Sayın, bir program dahilinde tek okulları dolaşacağını ve sorunları yerinde göreceğini ifade etti.
'İLK ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULUNA GİDECEĞİM'
Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Çetin Ekinci, 931 ile eğitim yaptıklarını, Aliağa'da ikili eğitim yapan iki okuldan birisinin okulları olduğunu, ek binalarının yıkılma tehlikesi içerisinde olduğunu, binanın yıkılarak yerine 52 derslikli bir okul yapılmasını ve okulun otoparka çevrilen bahçesinin okula gelir elde temek amacıyla çalıştırılması için formül üretilmesini istedi.
Müdür Kazım Sayın, ilk olarak Atatürk İlköğretim Okulu'nu ziyaret edeceğini, sorunlar arasında ilk sırayı Atatürk İlköğretim Okulu'nun bina sorunu olduğunun altını çizdi.
Müdür Sayın, Yenişakran'a yapılacak olan cezaevine taşınacak olan personel nedeniyle, bin beş yüz civarında personelin en az bin öğrencinin artışı getirmesini beklediklerini belirterek "Biz buna hazırlıklı olmalıyız, şimdiden çözüm üretmeliyiz" diyerek, sorunların başında Yenişakran'a bir lise, bir de ilköğretim okulu yapılması olduğunu ifade etti.
BASIN İLE  BİRARAYA GELDİ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Sayın, Cumartesi günü de Aliağa Öğretmen Evi'nde yaptığı kahvaltılı toplantıda Aliağa'da görev yapan gazete ve radyoların temsilcileri ile bir araya geldi.
Şube Müdürleri Abdullah Yılmaz ve Nasuh Gökdemir'in de katıldığı sohbet toplantısında Müdür Sayın, önce kendini tanıttıktan sonra, bir yönetici olarak eğitime nasıl baktığı konusunda düşüncelerini açıkladı.
Basını ve demokratik kitle örgütlerini çok önemsediğinin altını çizen Sayın, her türlü yapıcı eleştirilere ve fikre saygı duyduğunu ifade ederek, doğruya ulaşmak için farklı fikirlerin tartışılması gerektiğini ifade etti.
Müdür Sayın, toplantıya katılan basın mensuplarının tek tek Aliağa'daki eğitim sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili görüşlerini aldıktan sonra, gerekli makamlardan izin aldıktan sonra gazetelere ve radyolara röportaj vererek düşüncelerini Aliağalılarla paylaşabileceğini de ifade etti.