13 Ocak 2026, Salı

Aliağa’ya asker akını

27 Aralık 2010, Pazartesi Paylaş Gönderiyi Yayınla
Aliağa’ya asker akını

Özgür GÜN

Foça Bağarası 7. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı'nda er olarak vatani görevini yapmaya gelen askerler, acemi eğitiminin ardından yeminlerini  ederek çarşı iznine çıktılar. Cumartesi günü çarşı iznine çıkan askerler Aliağa esnafına büyük hareket getirdi.                                      

     Yaklaşık bir ay önce Foça Bağarısı'ndaki 7. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı'nda silah altına alınan 1990/4 tertip askerler ailelerinin de katılımıyla, 24 Aralık Cuma günü yemin ederek çarşı iznine çıkmaya başladılar.  Yeni foça ,Menemen ve büyük çoğunluğunun   Aliağa da geçirdikleri çarşı izinleri  Aliağa esnafının yüzünü güldürdü.
Ailelerinin de gelmesiyle yemin törenin ardından çarşı iznine çıkan askerler, Sabah  servisten inerek önce bankamatik kuyruğuna girip harçlıklarını alıp; daha sonra lokanta, pastane, kahvehane, gibi yiyecek ve içecek satılan mekanları doldurdular. Daha sonra aileleri gelemeyen askerler ise hasretlerini gidermek için internet kafe ve  telefon kulübeleri önünde uzun kuyruklar  oluşturdu.
 Yılda dört tertip ve her tertipte 5 bine yakın acemi erin geldiği Foça Bağarısı'ndaki 7. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığın'da ki askerler çarşı izinlerini  Aliağa da geçirdikten sonra   ilk olarak  pazartesi mesleki olanların dağıtım ardından da, bir hafta sonra refize olanların  dağıtımı yapılacağı belirtildi.