13 Ocak 2026, Salı

Pinokyo bugün Aliağalı çocuklarla

28 Şubat 2011, Pazartesi Paylaş Gönderiyi Yayınla
Pinokyo bugün Aliağalı çocuklarla Çocukların hayal dünyasını genişletmek ve kültürel gelişimlerine katkı sağlaması için 2001 yılında kurulan bugüne kadar Türkiye çapında 1 milyondan fazla çocuğa ücretsiz ulaşan ETİ Çocuk Tiyatrosu Aliağa Belediyesi’nin katkılarıyla TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi’nde bugün sahne alacak.                      

Bu yıl 120 Bin çocuğa ulaşmayı hedefleyen ETİ Çocuk Tiyatrosu bugün Aliağalı çocuklara ücretsiz olarak Pinokyo adlı oyunu sahneleyecek.
 İtalyan Yazar Carlo Collodi’nin çocuk romanında kukla ustası Gepetto’nun yaptığı Pinokyo’nun gerçek bir çocuk olma hayaline ulaşmasının hikâyesini anlatıldığı oyun 28 Şubat Pazartesi günü 13.30 ve 15.30 saatlerinde ücretsiz olarak sahnelenmek. Her yalan söyleyişinde burnu uzayan; Mavi Peri tarafından ancak yalan söylemeyi ve bencilce davranmayı bıraktığında gerçek bir çocuğa dönüştürülecek olan Pinokyo’nun öyküsü, çocuklara önemli öğretilerde de bulunuyor.