13 Ocak 2026, Salı

YALI MAHALLESİ, İLKOKULUNA KAVUŞUYOR

28 Mart 2018, Çarşamba Paylaş Gönderiyi Yayınla
YALI MAHALLESİ, İLKOKULUNA KAVUŞUYOR

Yalı Mahallesi’nde bulunan ve Aliağa Ticaret Meslek Lisesi olarak eğitim öğretime devam eden okulun ilkokul olması yönünde atılan adımlar sonuç verdi.

Yalı Mahallesi sakinlerinin uzun yıllardır mücadelesini verdiği, mahallede bulunan Aliağa Ticaret Meslek Lisesi’nin ilkokul olması yönündeki talebi için inceleme yapan müfettişlerden olumlu raporu geldi. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından duyuru yapan Yalı Mahallesi Muhtarı Hürriyet Gece Gülcan “Mahalle sakinlerimize müjdem var. İlköğretim binası olarak yapılan ancak meslek lisesi olarak eğitim öğretime devam eden Aliağa Ticaret Meslek Lisesi, mahalle sakinlerimizin yoğun istekleri ve geçtiğimiz yıllarda imza toplayarak İl Milli Eğitim’e ilettiğimiz taleplerimiz nihayet sonuç verdi. Şimdi mahallelilerimizin açılacak okula sahip çıkmalarını ve kayıtlarını bu okula yaptırmalarını dilerim.” dedi.

Konuyla ilgili bilgi aldığımız Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz ise mahallede bir ilkokul ihtiyacı olduğunun yıllardan bu yana mahalle sakinlerince dile getirildiğini, Muhtar Gülcan’ın da bu yönde girişimleri olduğunu belirtti. Mevcut Aliağa Ticaret Meslek Lisesi binasının aslında ilköğretim binası olarak yapıldığını hatırlatan Yılmaz, lise için başka bir adres sağlanması üzerine İl Milli Eğitim’e iletilen talepler doğrultusunda gelen müfettişlerin mahalle sakinleri ve mahalle muhtarıyla aynı kanaatte rapor verdiğini açıkladı. Kendilerinin de bu binanın ilkokul olması gerektiği yönünde görüş bildirdiklerini söyleyen Kaymakam Yılmaz “Rapor olumlu yönde geldi. Şimdi takdir İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde… Ben kendilerinin de bu yönde görüş bildireceğini düşünüyorum. Mahalle sakinlerimiz Eylül ayında yeni okul dönemi için mahallelerinde açılacak olan bu okulu tercih edebileceklerdir.” dedi.

(EREN SARAN)