
Ozan YEŞİLTEPE
Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) öğrencilerinden arkadaşlarına tanıtım defilesi. Geçtiğimiz günlerde Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'nde yılsonunda bölüm seçecek 9 sınıf öğrencileri arkadaşlarını bilgilendirmek amacıyla yapılan defilede podyuma çıkan öğrenci mankenler gerçek mankenleri aratmadı.
Moda Okulu ve Giyim Firması Üç El'in katkılarıyla düzenlenen ve Giyim Üretim Teknolojisi alan şefi Gönül Öztürk'ün öncülüğünde hazırlanan defilede konuşan Üç El Moda Okulu Giyim öğretmenlerinden Özgül Yücel Yardımcı Moda Tasarımında kullanılan Asist programını slayt gösterisi ile öğrencilere tanıttı. Asist Programının moda tasarımında sağladığı kolaylıklardan söz den Özgül Yücel Yardımcı bu bölümü seçen ve şu an okuyan öğrencilerin mutlaka bilmesi gereken bir program olduğunu ifade etti.
9. Sınıf öğrencilerinden oluşan 15 kişilik manken ekibi Üç El Firmasının sağladığı, Ödemiş ipeği üzerine yapılmış modern tasarım ve kadife üzerine yapılmış tasarımlardan oluşan kıyafetleri katılan öğrenci ve öğretmenlere tanıttı. Birbirinden güzel tasarımlar genç öğrencilerin büyük ilgisini topladı. Giydikleri Sultan kıyafeti ve yöresel tasarımlarla sahneya çıkan öğrenci mankenler gerçek mankenleri aratmadı.
Defilenin ardından bir konuşma yapan Metem Giyim Üretim Teknolojisi alan şefi Gönül Öztürk giyim tasarım bölümünün terzilikten ibaret olmadığını vurguladı. Öztürk ''Düzenlediğimiz bu defilenin amacı bu yılın sonunda bölüm seçecek olan 9. Sınıf öğrencilerimize yönelik seçecekleri bölümler için fikir sahibi olmaları içindi. Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz defileyi önümüzdeki yıllarda geleneksel hale getirmek istiyoruz. Üç El Moda Okulu öğretmenlerinin bizlere verdikleri destekten ve faydalı bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum. Bölüm dersi olarak gördüğümüz asist programı maalesef şu an okulumuzda mevcut değil yakın zamanda bütçemiz müsait olursa bu programa sahip olmak ve öğrencilerimize bu program sayesinde neler yapabileceklerini göstermek istiyoruz.'' dedi. Programın sonunda METEM Müdür Yardımcılarından Mesil Öztürk, Üç El Moda Okulu Öğretmenleri Özgül Yücel Yardımcı ve Işık Alpak'a verdikleri destek ve bilgiden dolayı teşekkür edip çiçek verdi.