
Aliağa Petrol İş Sendikası, İşçilerin Uluslararası Birlik, Dayanışma ve Mücadele günü olan 1 Mayıs'ta Aliağalıları alanlara davet etti.
Petrol-iş Sendikası Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Oktay, İşçilerin Uluslararası Birlik, Dayanışma ve Mücadele günü olan 1 Mayıs İşçi Bayramının ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada da emekçiler ve emeğe sahip çıkanlar tarafından coşkuyla kutlanacağını ve Aliağa'nın emekçileri olarakta ,1 Mayıs emek, mücadele ve dayanışma gününün kendilerine yakışır bir şekilde coşkuyla kutlanacağını söyledi.
1886’da Amerika’nın Chicago kentinde günde 12 saat ve haftada 6 gün çalıştırılan işçilerin, günde 8 saat çalışma talepleriyle başlattıkları eylem sonucunda onlarca emekçi hayatını kaybettiğinin altını çizen Oktay, "Bunun üzerine 21 Temmuz 1889 tarihinde 1 Mayıs emek, mücadele ve dayanışma günü ilan edilmiş ve tüm dünyada, emekçiler tarafından 1 Mayıs işçi bayramı olarak coşkuyla günümüze dek kutlanmıştır" dedi.
1 Mayıs'ın ilk kez Osmanlı döneminde 1905 yılında İzmir’de kutlandığını ve daha sonra 1909 yılında Üsküp’te olmak üzere 1920 ve 1921 İstanbul’daki kutlamalarla takip ettiğini ve günümüzde emeğe karşı yapılan saldırıların hat safhaya ulaştığı bu dönemde de 1 Mayıs’ın öneminin daha da arttığını ifade eden Oktay, "Bu anlamda emeğin evrenselleştiği 1 Mayıs’ta; emeğe yapılan saldırılara dur demek için, kıdem tazminatlarımızın fona devretmeye çalışanlara dur demek için, esnek çalışmaya dur demek için, iş cinayetlerine ve kölelik düzenine dur demek için, taşeronlaştırmaya dur demek için, iş yerlerimizde baskı, taciz ve mobbinge dur demek için, hırsızlık, yolsuzluk ve yolsuzluğa dur demek için, özelleştirmelere dur demek için, 1 mayıs’ta eş ve çocuklarımızla birlikte İzmir Gündoğdu Meydanına bekliyoruz" şeklinde konuştu.