13 Ocak 2026, Salı

HIRSIZLARA SUÇÜSTÜ

28 Aralık 2012, Cuma Paylaş Gönderiyi Yayınla
HIRSIZLARA SUÇÜSTÜ Aliağa Yenişkaran Cezaevi’nde hırsızlıktan yatan arkadaşlarını ziyaret eden Ö.B  ile M.T. Aliağa’da hırsızlık yapmak isterlerken suç üstü yakalandılar. Hırsızlardan M.T.nin 9 ayrı suçtan sabıkalı olduğu ve 3 ayrı suçtan arandığı öğrenildi.

HABER: SERKAN ÖZÇEKİÇ - SONER TÜLEK

Edindiğimiz bilgilere göre;  İzmir Aliağa ilçesi, Fatih ve İstiklal Caddesinde dolaşan Polis ekipleri, gece saat 01:30 sıralarında dolaşan  şüphelendikleri  Ö.B (18 ) ile M.T. (21)'yi polis yakın takibe aldı. Polis ekiplerini fark eden zanlıların kaçmaya başladılar.Polisi fark eden zanlılardan M.T.'nin üzerindeki  silahı bir ağacın altına atarak  kaçmaya çalıştı. Diğer zanlı  Ö.B (18)'nin ise polisin kendisini yakalamak istemesi üzerine polislerle aralarında arbede yaşandı. Yaşanan kovalamaca sonucu M.T. ve Ö.B. polislerce kıskıvrak yakalanarak etkisiz hale getirildi.

ZANLILARDA 6.35'LİK TABANCA, 2 ŞARJÖR VE 20 MERMİ  BULUNDU

Yakalanan zanlılardan M.T'e ayıt olduğu öğrenilen 6.35 mm.lik tabanca atmış olduğu yerde bulunurken, yapılan aramada da üzerlerinde 2 Şarjör, 20 mermi ve bir kurbağacık ele geçirildi. Zanlılardan M.T.'nin hırsızlık, yankesicilik gibi 9 ayrı suçtan sabıkası olduğu ve bu suçlardan 3’ünden arandığı öğrenildi. Diğer zanlı  Ö.B'nin ise adli sicil kaydında 20 ayrı  hırsızlık suçu olduğu belirtildi. Zanlılar; Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ve ardından savcılıkta yapılan soruşturma sonrası çıkarıldıkları mahkemede M.T. tutuklanarak cezaevine gönderildiği, diğer zanlı Ö.B.nin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre; zanlıların dün 35 DB 1270 plakalı  kiralık araçla ilk olarak Aliağa Yenişakran Ceza evindeki arkadaşlarını ziyaret ettikleri, ziyaret sonrasında Aliağa'ya  hırsızlık amacıyla geldikleri öğrenildi.