13 Ocak 2026, Salı

Aliağa'da psikolojik sorunlara karşı çözüm üretmek üzere 8 kişilik, 'Krize Müdahale Destek Bürosu' kuruldu

29 Ocak 2010, Cuma Paylaş Gönderiyi Yayınla
Aliağa'da psikolojik sorunlara karşı çözüm üretmek üzere 8 kişilik, 'Krize Müdahale Destek Bürosu' kuruldu

Aliağa EKSPRES
Aliağa Merkez olmak üzere Menemen ve Foça ilçelerinde hizmet veren Aliağa Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) bir ilke imza atıyor.
RAM bünyesinde; Aliağa Belediyesi'nin de katkıları ile kurulan 'Krize Müdahale Destek Bürosu'nde görev alacak 'Acil Müdahale Ekibi'nde; birisi belediyeden, 7'si de İlçe Milli Eğitim'den olmak üzere 8 pisikolog görev alıyor.
 Ülkemizde ve ilçemizde gün geçtikçe artan; aile içi şiddet, cinsel istismar, evden kaçan çocuklar, intihar, madde bağımlılığı ve doğal afetler gibi  toplumsal sorunların artmasından yola çıkarak, yaşanan sorunlara çözük arayışına giren Aliağa Rehberlik Araştırma Merkezi, 'Krize Müdahale Destek Bürosu' kurarak Ülkemizde bir ilki de gerçekleştiriyor.

Ülkemizde ve ilçemizde gün geçtikçe artan; aile içi şiddet, cinsel istismar, evden kaçan çocuklar, intihar, madde bağımlılığı ve doğal afetler gibi  toplumsal sorunların artmasından yola çıkarak, yaşanan sorunlara çözük arayışına giren Aliağa Rehberlik Araştırma Merkezi, 'Krize Müdahale Destek Bürosu' kurarak Ülkemizde bir ilki de gerçekleştiriyor.
7 GÜN 24 SAAT HİZMET VERECEK
Aliağa Belediyesi, RAM işbirliği ile kurulan 'Krize Müdahale Destek Bürosu'nda görev alacak ekip, 7 gün 24 saat süresince ilçemizdeki vatandaşlara hizmet verecek.
“Kriz, insanların yaşam uyumlarını bozan olağanüstü durumlardır. Tüm doğal afetler, yangın, bir öğrencinin ya da öğretmenin ölümü, intihar vakaları, öğrencinin maruz kaldığı veya şahit olduğu şiddet durumları birer krizdir” diyen Acil Müdahale ekibinde görev alan psikologlar, “Bir kriz durumunda kişi veya kişiler, duruma bağlı olarak başa çıkma becerilerini yitirebilirler, yoğun olumsuz duygular yaşayabilirler. Kriz yaşandığında, oluşan paniğin önlenmesi için mevcut düzenin devam edeceği ve  acil durumla başa çıkılabileceği mesajının verilmesi ve güven sunulabilmesi şarttır” diyorlar.
Yukarıda tariflenen ve buna benzer olaylara müdahale için ekibin oluşturulduğunu belirten Aliağa Rehberlik Araştırma Merkezi Müdiresi Gülsen Ergüz, “İşte bu nedenle, Aliağa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (RAM), 'Krize Müdahale Destek Bürosu' kurarak Krize Müdahale Ekibini oluşturduk. Aliağa Belediyesi'nin katkılarıyla ilçemizde Kurulan Krize Müdahale Ekibi, İzmir Psikolojik Danışma ve Rehberlik (pdr) Derneğin de verilen travma eğitimlerine başladı. Böylelikle ilçemizde yaşanabilecek olası travmatik durumlara doğrudan müdahale edebilecek bir ekip oluşturduk” dedi.
Müdahale ekibinin amacının, kriz durumlarında baş etme yöntemlerini geliştirip en kısa sürede normal işleyişe dönmek ve gelecek için krizin tekrarlanmasını önleyecek etkinlikleri başlatmak olduğunu belirten RAM Müdiresi Gülsen Ergüz, bu amaca üç aşamada ulaşıldığını ifade ederek bunları şöyle sıraladı;
1-Kriz önleyici çalışmaları yapmak,
2-Acil bir durum yaşandığında etkilerinin en aza indirilmesi için müdahale çalışmaları yapmak,
3-Acil durum sonrası etkilenen kişilere destekleyici çalışmalar yaparak etkilenen kişilerin başa çıkma becerilerini güçlendirmek .
8 kişiden oluşan ekipte; ilçemizde psikolog ve psikolojik danışmanlık görevi yapan; Nurten Orhan, Dursun Ali  Yaman, Sündüs Adem Bakırbilek, Hülya Küçükakyüz, Ergül Şahanlı İlgün, Hesna Tentek, Can Akdenizli ve Aliağa Belediyesi'nden Gamze Şener görev yapacaklar. Krize Müdahale Destek Bürosu'nda  Acil Müdahale Ekibi'de görev alan personelin eğitim çalışmalarının sürdüğünü belirten RAM Müdiresi Gülsen Ergü, “Eğitim tamamlandığında, ekibin çalışacağı yerin adresini ve görev alacak personelin telefonlarını da kamuoyuna duyuracağız. Bu ekibimiz 7 gün