13 Ocak 2026, Salı

TCE-EGE Nemrut Limanındaki Yatırımlarını arttırıyor

29 Kasım 2010, Pazartesi Paylaş Gönderiyi Yayınla
TCE-EGE Nemrut Limanındaki Yatırımlarını  arttırıyor

Aliağa Nemrut Körfezinde 400 Bin TEU kapasiteli konteyner terminali ile hizmet veren TCE-EGE,    6 adet konteyner istifleme vinci daha kurarak kapasite artırımına giderek limandaki nemini arttırıyor. Nemrut Körfezindeki Konteyner Limanları yatırımlarını sürdürüyor. Nemrut'ta 400 bin TEU Kapasiteli Konteyner Terminali ile hizmet veren ve Maersk, Turkon gibi dünya devi deniz taşımacılığı şirketlerini Aliağa Nemrut Körfezine getiren TCE-EGE, yeni yatırımlarıyla büyümeye devam ediyor. 

                                       Yeni Yatırımları ile dikkatleri üzerine çeken TCE-EGE Konteyner Terminali, ekipman parkuruna 6 adet  Konteyner istifleme vincini -RTG daha kurarak limandaki yük indirme ve istifleme kapasitesini arttıracak.  Geçtiğimiz Haziran ayında üçüncü Rıhtım vincini hizmete sunan TCE-EGE, son olarak da 6 artı 1 kat ve 6 artı 1 sıra elleçleme ve 40 ton kaldırma kapasitesine sahip 6 adet RTG'nin kurulumuna başladı. 
Ekipman ve saha yatırımlarına hız kesmeden devam eden TCE EGE Genel Müdürü Vahdet Keleş, 2 adet STS rıhtım vincini de 2011 yılında teslim alarak hizmete sunacaklarını belirtti.

     TCE EGE'DE HEDEF YILLIK 1 MİLYON TEU'LUK KAPASİTE
TCE EGE Konteyner Terminali Genel Müdürü Vahdet Keleş, terminalin sektörün en gelişmiş ekipmanları ve bilgi işlem teknolojisiyle hizmet sunduğunu ifade ederek, "Son derece gelişmiş ekipmanlar ve bilgi işlem teknolojisi alt yapısı ile uluslararası standartlarla yönetilen TCE EGE Konteyner Terminalinin şu an itibariyle yıllık elleçleme kapasitesi 400.000 TEU olmakla beraber, projede toplam 1 Milyon TEU luk kapasiteyi hedefliyoruz. TCEEGE olarak, bugüne kadar yaptığımız ve devam etmekte olan alt ve üst yapı yatırımlarımız ile bölgede sunduğumuz hizmet kalite standardını yükseltiyoruz. Bu da liman paydaşlarımıza maliyet ve zamanda verimlilik faydası sağlıyor" diyen Keleş, sözlerini şöyle sürdürdü.  "Hizmetlerimizde Müşteri memnuniyetine büyük önem veriyoruz. Müşteri Hizmetleri birimi ile tüm ihracat ve İthalat firmaları ile yakın temas kurup, onların ihtiyaçları doğrultusunda çözümler üretip, süreçleri mükemmelleştirmek için çalışıyoruz. Modern Bilgi işlem ve Teknolojik altyapımız sayesinde terminalde gerçekleştirilen tüm aktiviteleri gerçek zamanda takip edip, aynı zamanda kullanıcılar ile paylaşıyoruz" dedi.
Limandaki faaliyetleri yerinde giderek izleye Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka da, Aliağa'daki firmaların konteyner terminal yatırımları sayesinde bölgeye gelecek gemi sayısında ve ticari faaliyetlerde önemli bir artış yaşanacağını belirtti. Saka, Aliağa, Konteyner liman hizmetlerinde Türkiye'nin gözdesi bir bölge haline geldiğini, Aliağa'daki iskele ve limanlara 2009 yılında 3 bin 840 gemi gelirken, 2010 yılının 11 ayında 4080 gemi ile 3 kat daha fazla bir ticari faaliyet gerçekleştiğini belirtti. Saka, TCE-EGE'nin kurulumuna başladığı 6 Adet RTG'nin Aliağa ve Nemrut Körfezi'nin önemini bir kat daha arttıracağını ifade ederek, "TCE EGE, modern terminali, dünya çapında faaliyet gösteren taşımacılık şirketleriyle çalışması ile kısa sürede önemli işlere imza attı. Yeni alınan 6 adet RTG'nin hizmete girmesiyle bu hizmetler katlanacaktır" dedi.
Aliağa Biçerova Tren İstasyonuna yaklaşık 600 m. uzaklıkta bulunan TCE-EGE Konteyner Terminali, 750 m uzunluğunda gemi yanaşılabilir rıhtıma ve ortalama -20 m deniz derinliğine sahip, 3 adet mobil liman vinç,
 5 adet 45 ton kapasiteli dolu konteyner istifleme vinci, 18 adet 65 ton kapasiteli konteyner dorsesine sahip olan  TCE EGE; İspanya, Brezilya, Küba, Meksika, Kolombiya, Türkiye ve Hindistan'da konteyner terminalleri işleten Lider Terminal hizmetleri veren Grup TCB'nin de üyesi.