Aliağa Ticaret Odası'nda, ülkenin en büyük sanayi bölgeleri2nden Aliağa'nın, liman yatırımlarıyla beraber, deniz ticaretinin artmasıyla beraber doğan ihtiyaçlarının ve altyapı eksikliklerinin konuşulacağı, Aliağa'nın lojistik merkez olabilme yolunda, üst düzey yönetici ve kurum başkanlarının katılacağı bir sempozyum düzenlecek.
Aliağa Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda yapılacak olan sempozyum iki oturum şeklinde gerçekleşecek.
Saat 14.00’de başlayacak olan Sempozyumun birinci oturumuna, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Geza Dologh ve Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik konuşmacı olarak katılacaklar.
15.00’da başlayacak olan ikinci oturumda ise; Aliağa Belediye Başkanı, İzmir Gümrükler Başmüdürü, İzmir Tarım İl Müdürü, Aliağa Gümrük Müdürü, Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı, Nemport Limanı A.Ş. İşletme Müdürü, TCE Ege Konteyner Terminal A.Ş. Genel Müdürü konuşmacı olarak katılacaklar.
Yapılacak olan sempozyuma; Aliağa’da bulunan Konteyner taşımacılığı ile ilgilenen limanlar, gemi hatları acenteleri, İthalat ve ihracaat ile iştigal eden firmalar, Nakliye ve gümrükleme işi ile iştigal eden firmalar katılımcı olarak davet edildiler