Ülke genelinde olduğu gibi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90'ıncı yıldönümü, Aliağa’da da törenlerle kutlanacak. 05 Mayıs 2012 tarihinde Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe giren “Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği” çerçevesinde düzenlenecek 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın çelenk sunma töreni Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak.
TÖREN CUMHURİYET MEYDANI’NDA
30 Ağustos Perşembe günü Saat 08.45’de başlayacak törenlerde sırasıyla Kaymaklık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı Atatürk Anıtına çelenk sunacak. Çelenk sunumlarının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla Cumhuriyet Meydanı’nda ki tören sona erecek. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın tebrikatı ise kaymakamlık makamında gerçekleşecek.
SAAT 20.00’DA FENER ALAYI, HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ
Aliağa’da 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri çerçevesinde akşam ise Saat: 20,00’da Fener Alayı ve Halk Yürüyüşü gerçekleştirilecek. Demokrasi Meydanı’nda başlayacak yürüyüş Atatürk, Hükümet ve İstiklal caddesi güzergâhında yapılacak ve başladığı noktada Demokrasi Meydanı’nda sona erecek ve havai fişek gösterisi yapılacak yürüyüş öncesi Aliağa Belediyesi Helvacı Halk Oyunları ekibi gösteri sunacak.
BAŞKAN OĞUZ’DAN ZAFER BAYRAMI MESAJI
26 Ağustos 1922 tarihinde Afyon Kocatepe’den başlayan 9 Eylül’de İzmir’in düşman işgalinden kurtulmasıyla son bulan büyük zaferin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bir ulusun imkânsızlıklara rağmen, destansı bir kahramanlık örneği göstererek elde ettiği zafer olduğunu belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; “30 Ağustos, milletimizi esaret altına almak isteyen düşmana karşı elde edilmiş en büyük zaferin bayramıdır. Atatürk ve silah arkadaşları halkıyla bütünleşerek verdiği bu mücadele, bir milletin hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini tüm dünyaya kabul ettirdiği gündür.
90. yıldönümünde, başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanın bağımsızlığı ve bütünlüğü için şehit düşen aziz askerlerimiz ile gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Ulus olarak gururla kutladığımız 30 Ağustos Zaferini bir kez daha yaşamak için tüm yurttaşlarımızı 30 Ağustos törenlerine ve fener alayı yürüyüşüne bekliyorum.” dedi.