13 Ocak 2026, Salı

350 KİŞİNİN SAĞLIK TARAMASI YAPILDI

30 Eylül 2013, Pazartesi Paylaş Gönderiyi Yayınla
350 KİŞİNİN SAĞLIK TARAMASI YAPILDI İzmir Veremle Savaş Derneği sağlık aracı Aliağa’da 3 gün boyunca portör muayenesi yaparak esnaf ve yanında çalışan işçileri sağlık taramasından geçirdi.

Demokrasi Meydanı”nda 16-17-18 Eylül tarihleri arasında hizmet veren sağlık aracında esnafların akciğer filmlerini çekerek portör muayenesi yapıldı.

Aliağa’ya gelen tam donanımlı İzmir Veremle Savaş Derneği sağlık tarama aracında Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası kayıtlı ruhsat sahibi esnaf sanatkâr ve yanında çalışan personelin yanı sıra halkında göğüs filmi çekilip portör muayenesi yapıldı. Sağlık Tarama Aracı üç gün boyunca demokrasi meydanında esnaf ve sanatkârlara hizmet veren Sağlık Tarama Aracında tüm oda üyelerinin yanı sıra esnafların yanlarında çalıştırdıkları çalışan personelin filmleri çekilecek, gıda, imalat ve satış işiyle iştigal edenlerin portör muayeneleri yapıldı. Yapılan sağlık taramalarıyla ilgili olarak Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren, esnaf ve sanatkarlara verilen bu hizmetin tamamen ücretsiz verildiğini söyleyerek, “Verem savaş derneği ile yapılan protokol gereği her yıl ilçemize 2 kez getirdiğimiz tam teşekküllü sağlık aracı ile ilçemizde faaliyet gösteren her türlü gıda işi ile iştigal eden, esnaf ve sanatkarlarımıza halkımıza Demokrasi Meydanı’nda ücretsiz hizmet verilmektedir. Bu yıl 2.kez getirdiğimiz sağlık aracında akciğer film çekimi, boğaz-burun kültürü, gaıta(dışkı)tahlili yapılmaktadır.16-17-18 Eylül 2013 tarihinde 3 gün ilçemizde hizmet veren aracımızda 350 esnaf sanatkar ve yanında çalışan personele hizmet verilmiştir, bu çalışma neticesinde sadece 12 kişinin sevk tespiti ile gerekli işlemler yapılmıştır.” dedi.