Fidan dikme etkinliğine, Aliağa Belediye Başkanı Ö. Turgut Oğuz, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Saygılı, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı, Aliağa İlçe Sağlık Grup Başkanı Özkan Orhun, çeşitli siyasi parti ilçe başkanları, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci ve veliler katıldı. Katılımın yoğun olduğu fidan dikme faaliyetinde yaklaşık 200 çam fidanı dikildi.
DÜNYA HIZLA ÇÖLLEŞİYOR
Aliağa İmam Hatip Lisesi Müdürü Z. Tuba Kabakçıoğlu, fidan dikimine katılan misafirleri kapıda karşıladı. Fidan dikiminden önce okul bahçesinde katılımcılara seslenen Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı, "Küreselleşen dünyada ülkelerin hızla değiştiği ve insan yaşamını nedenli olumsuz etkilediğini görüyoruz. Hatırladığınız gibi son 30 yılda, ülkemiz başta olmak üzere müthiş değişimler söz konusu. Biz insanlar hep kirletmeye hep yok etmeye alışmışız. Maalesef yerine yenisini eklemek gibi bir düşüncemiz olmamış. Onun için ben bu yıl eğitim öğretime başlayan Aliağa Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin hatıra ormanı kurma ve lokma törenine katıldığınız için teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Çünkü Allah'ın yarattığı bütün nimetlere öncelikle sahip olmak, korumak bizim asli görevimiz. Yeşili koruma ve ekme dikme işlemlerini hepimiz bir görev olarak kabul etmek zorundayız. Dünyamız hızla çölleşiyor, rahat nefes alabilmemiz için bol bol ağaç dikmemiz gerekecek. Bütün zararlı maddeleri temize çekecek tek şey ağaçlar. Öncelikle bu konuya duyarlı oldukları için okul önemini ve emeği geçen bütün arkadaşlarımı kutluyorum ve buraya teşrif ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Hepinize saygılar sunarım" diye konuştu.
Konuşmanın ardından fidan dikiminin yapılacağı, okulun yaklaşık 150 metre arkasında bulunan alana geçildi. Bütün misafirler büyük bir mutlulukla ağaçlarını diktiler. Ağaç dikim faaliyetine katılan misafirler diktikleri fidanların başında hatıra fotoğrafı çektirdiler. Ağaç dikme etkinliğinin ardından okul bahçesinde lokma döküldü.
Fidan dikme etkinliğine, Aliağa Belediye Başkanı Ö. Turgut Oğuz, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Saygılı, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı, Aliağa İlçe Sağlık Grup Başkanı Özkan Orhun, çeşitli siyasi parti ilçe başkanları, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci ve veliler katıldı. Katılımın yoğun olduğu fidan dikme faaliyetinde yaklaşık 200 çam fidanı dikildi.DÜNYA HIZLA ÇÖLLEŞİYORAliağa İmam Hatip Lisesi Müdürü Z. Tuba Kabakçıoğlu, fidan dikimine katılan misafirleri kapıda karşıladı. Fidan dikiminden önce okul bahçesinde katılımcılara seslenen Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı, "Küreselleşen dünyada ülkelerin hızla değiştiği ve insan yaşamını nedenli olumsuz etkilediğini görüyoruz. Hatırladığınız gibi son 30 yılda, ülkemiz başta olmak üzere müthiş değişimler söz konusu. Biz insanlar hep kirletmeye hep yok etmeye alışmışız. Maalesef yerine yenisini eklemek gibi bir düşüncemiz olmamış. Onun için ben bu yıl eğitim öğretime başlayan Aliağa Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin hatıra ormanı kurma ve lokma törenine katıldığınız için teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Çünkü Allah'ın yarattığı bütün nimetlere öncelikle sahip olmak, korumak bizim asli görevimiz. Yeşili koruma ve ekme dikme işlemlerini hepimiz bir görev olarak kabul etmek zorundayız. Dünyamız hızla çölleşiyor, rahat nefes alabilmemiz için bol bol ağaç dikmemiz gerekecek. Bütün zararlı maddeleri temize çekecek tek şey ağaçlar. Öncelikle bu konuya duyarlı oldukları için okul önemini ve emeği geçen bütün arkadaşlarımı kutluyorum ve buraya teşrif ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Hepinize saygılar sunarım" diye konuştu.Konuşmanın ardından fidan dikiminin yapılacağı, okulun yaklaşık 150 metre arkasında bulunan alana geçildi. Bütün misafirler büyük bir mutlulukla ağaçlarını diktiler. Ağaç dikim faaliyetine katılan misafirler diktikleri fidanların başında hatıra fotoğrafı çektirdiler. Ağaç dikme etkinliğinin ardından okul bahçesinde lokma döküldü.
Haber & fotoğraf: Özgür GÜN