
Gençtur, dünyanın farklı yörelerinden 20 genci düzenlediği kampta bir araya getirdi. 'Doğu-Batı Buluşması' adı verilen kampın bu yıl üçüncüsü, yine Yenişakran Afacan Motel'de gerçekleşti.
İspanya, İtalya, Fransa, Finlandiya ve Türkiye'nin 11 farklı şehrinden gelen, 20-28 yaş arası 20 gencin İzmir Yenişakran Afacan Motel'deki buluşması, 31 Ağustos günü yapılacak veda gecesinin ardından 1 Eylül günü sona erecek.
SİZE FARKLI DİLLERDEN SELAM VAR;
Kamp süresince “Merhaba! Hola! Ciao! Moi Minkka! Salut!” gibi selamlaşma ifadelerinin duyulduğu kampta, diller farklı olsa amaç ve düşünce tekti. Dostluk ve Dünya Barışı.Gençlere sağladığı olanaklarla onlara kültürlerarası diyalogun ve yaşayarak öğrenmenin önemini göstermeye çalıştıklarını belirten Gençtur Proje Koordinatörü Hülya Denizalp, üç yıldan bu yana Gençtur'un 'Doğu-Batı buluşması' adını verdikleri proje kapsamında dünyanın farklı yörelerinden gençleri bir araya getirdiklerini söylüyor.
Bu yıl üçüncüsü organize edilen kampa, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin de 10 öğrenciyle destek verdiğini belirten Hülya Denizalp, “Kampta yapılan çeşitli aktivitelerle kültürlerarası diyalogla gençler hem farklı ülkeleri hem de kendi ülkelerinin çeşitliliğini tanıyor. Bu sayede gençler önyargılarını kırarak dünyaya bakışlarını genişletiyor” dedi.
Ülkeleri ile ilgili farklı sunumlar yapan gençler, yörenin tarihi ve turistik yörelerine de geziler düzenlediler.
Proje, 31 Ağustos gecesi yapılacak olan veda gecesinin ardından 1 Eylül günü sona erecek.