13 Ocak 2026, Salı

KOMPOZİSYONUNU AĞLAYARAK TAMAMLADI

31 Ekim 2012, Çarşamba Paylaş Gönderiyi Yayınla
KOMPOZİSYONUNU  AĞLAYARAK TAMAMLADI
HABER: Soner TÜLEK

Liseler arası kompozisyon yarışmasında 1.olan Alp Oğuz Anadolu Lisesi öğrencisi Tamas Çağla Filiz’de “Bir Çınar oldu bir Fidandan adı Cumhuriyet” adlı kompozisyonunu okudu.

Aliağa Şehir Stadyumu'ndaki 29 Ekim kutlamaları sırasında, liselerarası kompozisyon yarışmasının 1'incisi Alp Oğuz Anadolu Lisesi öğrencisi Tamas Çağla Filiz'in, 'Bir çınar oldu bir fidandan, adı Cumhuriyet' adlı kompozisyonunu okurken, mikrofonu bırakıp gözyaşlarına boğulması duygulu anlar yaşattı.

Filiz, kendi yazdığı ''Bir çınar oldu bir Fidandan adı Cumhuriyet'' adlı  kompozisyonu okudukça duygulandı, duygulandıkça daha içten okudu. Kompozisyonunu okumayı bitirdi mi bitirmedi mi bilmiyoruz ama  Tamas Çağla Filiz, mikrofonu bırakarak hıçkıra hıçkıra ağladı. Filiz’i öğretmenleri kutlayarak yanaklarından öpüp sakinleştirdiler.

Filiz yazısını bitirmenin ardından stadyumu dolduranlar tarafından dakikalarca alkışlandı.Aliağa Garnizon Komutanı Hava Yarbay Bora Meriç, Filiz’e  birincilik ödülünü verdikten sonra yanaklarından öperek kutladı ve bir süre sohbet etti.

Daha sonra Tamas Çağla Filiz, gazetemize duygularını şu sözlerle ifade etti;

“Cumhuriyet, Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere bıraktığı çok önemli bir emanetti. Çok altın değerindeki bir emanetti. Bunu tüm halkın bir arada hep birlikte sağlam temellere oturtması ve devam ettirmesi gerektiğine inanıyorum. Ben v benim gibi arkadaşların bunu böyle bilmelerini istiyorum’ dedi.